Af Helsingør Dagblad

Klumme: Fordomsfuld festivaljomfru

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side

Tanja Bendixen Kryger, 41 år, bor i Ålsgårde. Her har hun slået sig ned efter at have boet så forskellige steder som Californien, Skotland og Sverige. Hun kommer altid ”hjem” til sit Helsingør. Tanja elsker sport, hvor der er plads til at lege, og nyder vores fantastiske natur.

Du er sådan en festivalpige ik?

Det spørgsmål fik jeg af en sød kollega i sidste uge. Først og fremmest takkede jeg pænt for valget af betegnelsen pige. Det bliver jeg ikke kaldt ofte, selvom den mentale alder jo passer perfekt til den beskrivelse. For det andet har jeg aldrig nogensinde været i nærheden af at kunne omtales som en festival-noget-som-helst!

Måske lige bortset fra festival-fordomsfuld. Det nærmeste, jeg har været en festival frem til denne sommer, var, da jeg i 1999 eller deromkring delte togkupé med et par lettere afdankede og særdeles stinkende festivalgæster fra Roskilde.

Jeg har altid haft en opfattelse af festivaler som enten totalt mudrede eller støvede teltpladser, hvor fulde, grimme og ildelugtende mennesker tisser på hinanden, alt imens de med deres ugegamle øl-ånde skråler med på Poul Krebs’ selvynkende ”sådan nogen som os” eller Birthe Kjærs ”knaldrøde gummibåd”. Og det er måske en anelse fordomsfuldt, men ikke desto mindre har jeg det sådan. I hvert fald frem til denne sommer.

Tidligere på året fik jeg en besked fra en veninde: ”Hey Tanja, Eminem spiller på Roskilde den 4. juli – er du frisk, så bestiller jeg nu?” Og jeg kan faktisk stadig være ret frisk. Især når det største hvide rap-ikon i vores tid endelig lægger vejen forbi Danmark. Så det blev et ja tak herfra! Og pludselig befandt jeg mig på tærsklen til en helt ny verden. I en alder af 42 skulle jeg have taget min festivalmødom. Og så på Roskilde af alle steder! Den værste, snuskede, mest tissebefængte ø-lejr-lignende festival af dem alle. Igen en beskrivelse primært baseret på egne fordomme, men alligevel…

Dagen før min festivaldebut var en piv-varm onsdag på åbningsdagen for selve festivalpladsen – og hvor al togdrift på Kystbanen foregik i togbusser! Allerede der burde fornuften/fordommene nok have taget over. Men vi overvandt alle forhindringer og nåede målet. Sammen med den halve milliard andre, der havde fået samme idé. Og jeg fik bekræftet stort set alle mine fordomme. Efter en halv time lignede mine tæer små indtørrede kattelorte, og jeg spejdede desperat efter en kineser med iltmaske i overskud. Jeg havde jo læst om det ekstreme støv, der indeholdt alle værst tænkelige herligheder, som mennesker kan udskille.

Men ubehagelighederne blev lige så stille overtaget af positive vibrationer. For selskabet var jo fremragende og maden over al forventning. Og særligt festivalstemningen var helt speciel. Overalt var der glade, dansende, smilende mennesker i alle aldre, og der lød skøn musik fra spillestederne. Så da Eminem endelig indtog Orange Scene, var jeg solgt! Og den samlede oplevelse endte i toppen af oplevelsesskalaen.

Efterfølgende har jeg, i lige så uovervejet stil, taget på impulstur til Samsø festival med en anden veninde. Her var trækplastret, ud over veninden naturligvis, nogle fabelagtige Thy-drenge. Og nu var jeg jo hærdet efter min tur til Roskilde. Der gik da heller ikke længe før jeg fandt mig selv med et stort smil på læberne, alt for meget alkohol i årene, dækket af et fint lag urinstøv og i kædedans med alle de andre møgbeskidte mennesker. Flere hundrede mænd og kvinder slangede sig rundt på pladsen, mens vi alle skreg med på Birthe Kjærs danske udgave af det antikvariske hit ”Loco Motion”. Og jeg var med. Jeg var nu officielt blevet en af dem! Senere vuggede jeg en anelse ubalanceret med på yndlingsbandets sange. Med en veninde i den ene hånd og en lunken drink i den anden, mens solen brændte i nakken og smilet bare voksede og voksede. Og listen med festivalfordomme lå og smuldrede i baglommen.

Tilbage til min kollega, som naturligvis havde en bagtanke med sit spørgsmål. Hun ville høre, om ikke jeg ville med til Smukfest i Skanderborg i starten af august. God musik, kold vin og herligt selskab, som hun sagde. Og garanteret mere urinstøv og flere grimme mennesker, som jeg tænkte… Så det blev selvfølgelig et ja tak herfra! For jeg er ikke længere en fordomsfuld festivaljomfru. Kald mig bare en festivalpige, tak!

Artiklen sidst ændret: 7. august 2018 10:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem

Job i Nordsjælland

Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Ivar Jensen, K-nr. 1720262,  Ordrenr. 1725507, 30.000 visninger logo
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu