Af Dorthe Carlsen

Det mener vi: Lynbudget – men hvor er visionerne?

vind salaer – logo

LEDER: Helsingør er formentlig den første kommune i Danmark, som får en budget-aftale for 2019 gjort færdig.

I disse dage sidder de Konservative, Socialdemokratiet, SF, De Radikale og Venstre og forhandler om 2019-økonomien i Helsingør. Så vidt vi erfarer, kan en aftale være i hus inden for få dage. Det virker snusfornuftigt det hele. Velovervejet og vejtilrettelagt!

Hvad har politikerne så i posen til os?

Det mest opsigtsvækkende er, som det lige nu ser ud til, at de ældre vil få 140 millioner kroner over de næste 4 år. Nu skal man lige huske på, inden klapsalverne bliver for store, at det blandt andet var ældreområdet, der havde brugt mere end budgetteret i første halvdel af 2018. Faktisk så meget mere, at Helsingør Kommune tordnede mod serviceloftet. Man kan også sige, at ældreområdet i 2018 var underbudgetteret. Det blev også til besparelser gennem serviceforringelser på ældreområdet i forbindelse med spareplanen i foråret. Nu regulerer politikerne så budgettet, så det bedre stemmer i forhold til de flere ældre, vi ser og de nye ydelser, det forventes, at kommunen overtager. Der bliver også mere til pleje, lover de dog.

Det plejer at være Dansk Folkeparti, der profilerer sig på mere og bedre pleje til de ældre. De valgte at forlade forligskredsen ved spareplans-forhandlingerne i foråret.

Børneområdet er også på listen over området, der får flere midler at arbejde med. Her bliver midlerne brugt de steder, hvor behovet er størst. Fornuftigt.

Der er også ekstra til socialområdet, til borgere med sociale og psykiske udfordringer samt til udsatte børn. Igen et af de områder, som skubbede godt med på vejen mod serviceloftet i foråret. Nu regulerer man budgettet, så det passer bedre til behovet. Der kommer altså ikke flere penge til arbejdet med borgere med sociale og psykiske udfordringer samt til udsatte børn. Der er blot taget højde for et øget pres.

De store linjer er lagt. Henrik Møller og Benedikte Kiær taler med én stemme. Det forekommer meget sindigt og velovervejet fra de to store partiers side, inden borgmesterskiftet i forbindelse med Kiærs barsel bliver en realitet. SF og De Radikale sidder stadig med om bordet. De er en slags vagthunde i dette budget, der er mere er præget af at reagere på demografiske udfordringer end af store tanker.

Sådan er det ind imellem. Men det går ikke i længden. Brug nu den næste periode på at få diskuteret, hvad det næste store ryk for Helsingør skal være. Vi kan ikke holde til kun at reagere. Der skal visioner til.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 8. august 2018 14:06

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Nsnet.dk – læs online
Euronics  win win top  30.000 16/4- 18-april 19 1723144

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu