FC Helsingør videre i pokalen uden at imponere


Af Andreas Mayerhofer

Carl Lange scorede sit første mål for FC Helsingør, da han gjorde det til 0-1 i Slagelse i Pokalturneringen. FCH vandt 2-0. (Foto: Claus Birch)

Med en sejr på 2-0 over 2. divisionsoprykkerne fra Slagelse BI gik FC Helsingør videre i DBU Pokalen.

Slagelse – FC Helsingør 0-2 (0-2)

0-1 Carl Lange (15.)

0-2 Frederik Roepstorff (30.)

Tilskuere: 929

Udvisning: Frederik Christensen (92.)

POKALFODBOLD: For første gang i tre år var FC Helsingør på besøg på Superliga-stadionet i Slagelse. Dengang blev det til et 0-3-nederlag til FC Vestsjælland, der få måneder senere gik konkurs. Klubben på Midtsjælland er reetableret under nynavnet Slagelse, og efter to oprykninger i træk, er der igen divisionsfodbold på byens fine fodboldarena.

Selvom det ikke var prangende, hvad Superliga-nedrykkerne fra Helsingør leverede, så var det nok til at komme videre til 2. runde af Landspokalturneringen.

De unge talenter Carl Lange og Frederik Roepstorff stod for målene.

Det var enormt tæt på en chokstart fra hjemmeholdet, da midterforsvaren Rasmus Grønne havde sneget sig med frem i det allerførste angreb. Han fik en god spilning ind gennem FCH’s forsvarskæde, og så måtte debutanten Viktor Anker levere en rigtig god redning for at holde sit bur rent. Her var der kun spillet 66 sekunder.

Langes første mål

Efter den usikre start fik FC Helsingør godt fat og fik skubbet spillet langt ind på modstandernes bane.

Efter et kvarter kom målet da også. Slagelse kunne ikke få bolden ud af egen zone, og efter et par gode driblinger af Frederik Bay i feltet lagde han bolden skråt tilbage til Carl Lange, der sikkert satte bolden i nettet ved nærmeste stolpe.

Dominansen fortsatte uden det blev til de helt åbne chancer, men det var der heller ikke behov for, viste Frederik Roepstorff, der havde fået chancen fra start på den centrale midtbane. Fra 25-30 meter viste han sin fine sparketeknik, da han tordnede bolden på overliggeren. Bolden landede tæt på mållinjen, men linjedommeren pegede op mod midten – 2-0 til FC Helsingør.

Resten af første halvleg var på cruise control fra FC Helsingør i den bagende hede.

Tamt efter pausen

Nedgangen i tempo fortsatte efter pausen, og det udnyttede Slagelse til at presse lidt på, men det blev aldrig farligt foran Viktor Ankers mål.

Med FC Helsingør-øjne var det bemærkelsesværdigt, hvor lidt 1. divisionsholdet kunne skabe. Nicolas Mortensen, der var alene på toppen, havde mere end svært ved at ryste sin “overfrakke” af, og spillet blev sjældent bundet ret godt sammen.

Derfor mindede det mere og mere som en sommerferiekamp, hvor de godt kæmpende Slagelse-spillere løb sig trætte, mens FCH’erne lignede en flok, der gerne bare ville ud i bussen og hjem.

Foruden resultatet, der selvsagt var godkendt, så må FCH-trænerne stå tilbage med et indtryk af en del rustne periferi-spillere, der mangler mindst et niveau for at være klar til at gøre en positiv forskel i turneringen.

Der var også nogle plusser. Frederik Bay ser spilleivrig ud på venstre back, målmand Viktor Anker ligner også et godt supplement til Mikkel Bruhn, og de nye unge drenge Carl Lange og Sebastian Elvang viste også til tider spændende takter.

Næste FCH-kamp er på søndag, hvor det gælder udekampen i Viborg. Et opgør, hvor helsingoranerne skal op i et helt andet gear for at få point.

FCH (4-5-1): Viktor Anker – Jonas Henriksen, Daniel Jørgensen, Martin Fisch, Frederik Bay – Mikkel Basse, Frederik Roepstorff – Sebastian Elvang, Anders Holst (50. Adnan Mohammad), Carl Lange – Nicolas Mortensen.

Artiklen sidst ændret: 9. august 2018 12:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018