Klumme: Den dresserede mand


Af Jacob Henriques

Rolf Lund er 61 år og har undervist på Laborantuddannelsen. Rolf øver sig på at blive forfatter, er engageret i frivilligt arbejde i HSOK, Ungdommens Røde Kors og på Stubben. Interesser: Orienteringsløb, madlavning og udsatte grupper i samfundet.

Jeg kan huske en gang for mange år siden. Jeg var vel et par og tyve år, og et forhold til en pige var gået i stykker. Jeg var ked af det og sad på en bænk i Tivoli og håbede sådan på, at en dejlig pige ville komme og lægge en hånd på min nakke og sige, at jeg så sød ud. Jeg ventede vel i 10 minutter, og det skete bare ikke. Og jeg tænkte, det kommer aldrig til at ske. Hvis ikke du tager initiativ, så sker der intet.

Jeg er vokset op på landet, og som barn observerede jeg, hvordan vores hoppe sparkede efter hingsten, før hun lod sig overtale til at blive bedækket. Jeg havde heller ikke indtryk af at fårene nød vædderens overgreb. Jeg lærte tidligt at læse og læste med afsky om, at mænd voldtog kvinder ind i mellem og så lagde jeg to og to sammen. For kvinder er sex ingen nydelse, men et ubehageligt mellemværende, hvis de ønsker at få børn.

Inden i mig har jeg en liste over kvinder, som jeg aldrig, aldrig nogensinde kommer til at gå i seng med. Nogle kvinder er på listen i få sekunder, andre er der i årevis. Min hustru ville blive overrasket over, hvor mange der er på listen, men jeg synes ikke, det er så galt i betragtning af, hvor mange kvinder, der er i verden. Jeg har indtryk af, at de fleste mænd har en sådan liste, men der er varierende grad af åbenhed om det.

Efterårets #MeToo-kampagne har givet anledning til eftertanke. Jeg har prøvet at se mig selv dybt ind i spejlet og spurgt mig selv. Har jeg nogensinde krænket nogen? Jeg er både vred og forarget over, at så mange mænd bringer skam over mit køn, og samtidig kan jeg dybt inde i mig selv mærke, at jeg har nøjagtig de samme tanker og drifter. Jeg er bare disciplineret og velopdragen og har i øvrigt ikke de store problemer med at være det. Men har jeg overtrådt nogens grænser?

Ja, jeg har spurgt enkelte, om de ville hjem at se min frimærkesamling eller lignende. Ja, jeg har flyttet min hånd til forbudte steder. Jeg har fortrængt de gange, det ikke førte til noget og glædet mig over de gange, det gjorde. Jeg har faktisk ærgret mig over, at jeg ikke gjorde det noget mere, for hvor er der mange kvinder, der er blevet snuppet for næsen af mig af mere frembrusende mænd. Og det er jo det mærkelige. Til min store overraskelse fandt jeg ud af, at de fleste kvinder godt kan lide sex, og at de godt kan lide grænseoverskridende ord og handlinger, hvis de kommer fra en, de kan lide, og det passer med tid og sted. Jeg har endnu ikke gennemskuet mønsteret. Det lader til, det følger månens bevægelser uden dog at kunne slås op i en tidevandstabel.

Så jeg gør mig umage med at opfange et vink med en vognstang, og forsøger derefter efter bedste evne, at lægge mit demokratiske sindelag til side, når det kræves af mig. Og jeg gør det vel at mærke kun sammen med min hustru. Der er ingen, der har sagt, det skulle være nemt at være en mand – og sikkert heller ikke at være en kvinde. Det er måske derfor, det er så spændende at være til.

Artiklen sidst ændret: 8. august 2018 14:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018