Af Kirsten Moth

Danhostel på det gamle fyrskib i Helsingør

Lank Guldsmed, 374401, 1723974, 12.000 visninger logobanner

En overnatning i kaptajnens kahyt. Eller i sømændenes køjer. På første parket til Kronborg. Det kan blive en mulighed, hvis en ny idé og plan om at lave en afdeling af Danhostel Helsingør på Fyrskib nr. 17, Gedser Rev, i Kulturhavnen kan realiseres.

HELSINGØR HAVN: Mens ideen om at få det verdensberømte, klassiske cruiseskib, Funchal, bygget på Helsingør Værft i 1961, tilbage til byen som hotelskib, skaber debat, viser det sig, at der også arbejdes med en anden ny, spændende idé til maritim overnatning i Kulturhavnen.

Det er et projekt, hvor den fysiske ramme allerede ligger i havnen. Nemlig Fyrskib nr. 17, Gedser Rev, bygget i 1895, der tidligere på sommeren kom til Helsingør, udlånt af Nationalmuseet foreløbigt i fem år.

Ombord på det gamle fyrskib står kahytterne præcis, som da fyrskibet var i brug. Der er kaptajnens kahyt, der er sømændenes mere trange kahytter og der er badeværelser.

Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad, er det M/S Museet for Søfart, det maritime værksted Hal 16 og Helsingør Kommune, der i et tæt samarbejde ønsker at gøre skibet levende og på mange forskellige måder fortælle og formidle dets historie.

Sådan opstår en idé

Nu er der opstået en idé om at bruge fyrskibet som en del af Danhostel Helsingør, også kaldet Helsingør vandrerhjem, som hører sammen med Helsingør Camping.

- Det er sådanne projekter, man ser i mange andre byer ude i verden. I Amsterdam kan man bo på Airb&B på kanalbådene. Det er en stor attraktion. Og mens vi drømmer stort, med blandt andet at få Funchal til Helsingør, så kan vi jo passende begynde her, ombord på det fantastiske fyrskib og lade det fungere som hostel i havnen, siger direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte.

Chefen for Helsingør Camping og Danhostel Helsingør, Michael Hansen, og formanden for det maritime værksted Hal 16, Nicolai Juel Vædele, sad en dag tidligere på sommeren og sludrede sammen om fyrskibet og dets mange muligheder og ideen om at skabe et hostel, måske som en afdeling af det eksisterende Danhostel Helsingør, dukkede op.

En del af Danhostel

- Det er fyrskibets sengepladser, der fik os til at snakke om mulighederne. Også for eventuelt at lægge det ind i vandrerhjemmets bookingsystem, lave en aftale med Renell om rengøring her lige som på vandrerhjemmet og få lavet et særligt nøglesystem, fortæller Michael Hansen.

Han har længe drømt om at etablere overnatningsmuligheder omkring de gamle værftshaller. Da hans søn, der læser arkitektur i England, på et tidspunkt var hjemme i Helsingør på besøg, faldt snakken på visionerne om overnatning i havnen, krydstogtskibe og så videre.

Et skib på land

- "Byg et krydstogtskib på land," lød det fra sønnen. Som en slags vandrerhjems-sleep-in, udformet som kahytter med køjer. Nu har vi fyrskibet liggende og lad os begynde der, lyder det fra Michael Hansen.

Han understreger, at han ikke kender til omkostningsniveauet for at få fyrskibet godkendt til formålet, eller til de krav, der i øvrigt stilles.

- Det kan også være Madam Sprunck eller et andet af byens hoteller, der skal drive det som en nebengeschäft. Mit motto har altid været, at hvis vi vil skabe liv i byen, så skal vi have folk til at spise aftensmad, sove i byen, spise morgenmad og til at komme ud og se noget. Det vil også give flere arbejdspladser til lokalområdet, siger Michael Hansen.

M/S Museet for Søfart, Hal 16 og Danhostel Helsingør arbejder videre med den aktuelle plan.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 9. august 2018 16:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det en god idé at anlægge et stenrev ved Trykkerdammen?

Job i Nordsjælland

Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
Hornbæk Hus og have side 22/5-31/8 20.000 pr mdr  1726552
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo

Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu