Konservative Benedikte Kiær skal på barsel i tre måneder, hvor 1. viceborgmester Henrik Møller fra Socialdemokratiet overtager borgmesterkontoret. (Foto: Lars Johannessen).

Af Jesper Munch Nielsen

Kiær afviser Enhedslisten-kritik

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Urimeligt, at ikke alle partier er inviteret med til budgetforhandlinger, mener venstrefløjsparti.

FORHANDLINGER: En gruppe af partier i Helsingør Byråd med borgmester Benedikte Kiærs De Konservative i spidsen er godt i gang med forhandlingerne om Helsingør Kommunes 2019-budget. Nu kritiserer Enhedslisten, at ikke alle partier blev inviteret med til forhandlingsbordet.

Det er netop Enhedslisten, Lokaldemokraterne og Dansk Folkeparti, der ikke er blevet indkaldt til de igangværende forhandlinger. Kiærs forklaring på fravalget af de tre partier er, at ingen af dem ønskede at være med til at vedtage en lang række besparelser på 2018-budgettet, som videreføres og for alvor slår igennem i næste års budget.

– Det er dårlig stil, at borgmesteren begynder budgetforhandlingerne uden at invitere alle partier med. Jeg ved godt, at hun siger, at det hænger sammen med forårets besparelser. Men det var jo 2018-budgettet. Det er en underlig fremgangsmåde at på forhånd udelukke tre partier. Jeg har aldrig oplevet det før, og det er demokratisk betænkeligt, siger Allan Berg Mortensen fra Enhedslisten.

Velkommen tilbage

Den kritik afviser Benedikte Kiær.

Hun henviser netop til, at hverken Enhedslisten, Lokaldemokraterne eller Dansk Folkeparti ønskede at være med til de servicereduktioner, som et flertal besluttede at hastegennemføre kort før sommerferien – nemlig De Konservative, Socialdemokratiet, SF, Venstre og De Radikale.

– Vi startede jo allerede i juni, ikke kun med budgettet for 2018, men også med 2019-budgettet, og vi fik løst en tredjedel af næste års opgave med de reduktioner, vi vedtog. Enhedslisten stemte nej. Hvis partiet nu fortryder det nej, så er Enhedslisten meget velkommen tilbage. Jeg forstår godt, at Allan Berg Mortensen gerne vil være med, for vi skal i den grad løfte velfærdsområdet, og det kan vi, fordi vi med vores besparelser fik skabt større råderum og afstand til statens servicedriftsloft i 2019, forklarer Benedikte Kiær.

Ryberg og rygklappere

Dansk Folkepartis Ib Kirkegaard finder det ikke urimeligt, men logisk, at partiet ikke er inviteret med til budgetforhandlingerne. Lokaldemokraternes Jan Ryberg kalder også den manglende invitation til forhandlingerne for logisk.

– Jeg lever fint med ikke at være blevet inviteret med, for når man ser på Benedikte Kiærs opførsel, så er det en helt logisk konsekvens af hendes reaktionsmønster, at hun kun inviterer rygklapperne. Jeg var ikke med til besparelserne tidligere på året, så jeg har ikke tænkt mig at være med nu heller, siger Jan Ryberg.

Budgettet for 2018 blev vedtaget sidste år af alle partier i byrådet undtagen Enhedslisten og Lokaldemokraterne. Ved sparerunden i juni i år forlod Dansk Folkeparti forligskredsen.

Artiklen sidst ændret: 9. august 2018 12:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Forsyning 375774 25.000 win til og med juni ´19. 1729995

Job i Nordsjælland

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Tagsjakket  side+logo  26/3 18-31/3 19 win win 1721578
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Malerfirmaet Nordkysten side+logo 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu