Af Jesper Munch Nielsen

Sikkerhedsfirma frigiver baner til Kronborg Cup efter fund af granater

rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side

Stort stævne kan også bruge baner ved Helsingør Hallen fra i dag.

STÆVNE: Fra i dag indtager 7.000 fodboldspillende børn og unge Helsingør for at deltage i weekendens Kronborg Cup. Og stævneledelsen kan glæde sig over, at et sikkerhedsfirma på kommunens foranledning har undersøgt boldbanerne ved Helsingør Hallen og omkringliggende områder og sikret, at der ikke gemmer sig granater eller anden ammunition i overfladen.

“Vi kan… ikke se noget ammunitionsteknisk til hinder for, at I kan benytte banerne til stævne i weekenden”, forklares det i et brev til Helsingør Kommune fra firmaet Damasec. Firmaet, som beskæftiger sig med blandt andet minesøgning og minerydning, har undersøgt banerne ved hallen efter et fund af gammel ammuntion – to øvelsesgranater og en røggranat – for nylig.

Kun 15-20 cm. nede

Som forklaret i Helsingør Dagblad skete fundet i de indledende fase af byggeriet af Helsingørs kommende stadion ved et bestilt Damasec-rutinetjek af området, som tidligere har været adgangsvej til et skydebane-anlæg tæt på.

I en græsplæne fandt Damasec en 51 millimeter røggranat – kun 15-20 centimeter nede i jorden. Ved en efterfølgende undersøgelse af boldbanerne i nærheden fandt Damasec to såkaldte geværgranater – af typen M23 fra før 2. verdenskrig.

Teltpløkker og hjørneflag

Det fund gjorde, at det blev besluttet, at samtlige boldbaner ved Helsingør Hallen, også uden for byggelfeltet, skulle undersøges for at sikre, at der ikke var fare på færde for deltagerne i Kronborg Cup.

Nu er svaret kommet, og det blev et nej. Sikkerhedsfirmaet har undersøgt området med metaldetektorer og har desuden ryddet de specfikke områder, hvor der skal sættes teltpløkker eller hjørneflag ned.

– I denne situation er der blevet arbejdet meget hurtigt. Damasec har undersøgt banerne og mener ikke, at der er noget i vejen for, at Kronborg Cup bliver spillet, fortæller kommunaldirektør Stine Johansen.

Artiklen sidst ændret: 9. august 2018 15:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 top

Job i Nordsjælland

Nsnet.dk – læs online
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu