“Det bliver den vildeste dansefest for kvinder”


Af Helsingør Dagblad

Foto: Jacob Knudsen

Emilie Jacobsen kalder til fest i frihedens og kærlighedens navn på Kulturværftet i morgen.

HELSINGØR: “Den vildeste dansefest for kvinder” finder sted lørdag eftermiddag i Kulturværftets store sal. Alkoholfri, børnefri – og helt fri til at slippe kroppen fri.

“Dans det ud” hedder festen, der er opfyldelsen af en meget målbevidst drøm for 29-årige Emilie Elisabeth Melgaard Jacobsen (født Knudsen og kendt som Emilie Knudsen). Hun bor med mand og to børn i Helsingør.

På nettet er hun kendt som Femmeemilie (“femme” betyder kvinde på fransk), og via de sociale medier har hun foreløbig fået 250 af sine følgere til at slippe de 375 kroner til en fest med lutter gode vibrationer. De vil blive mødt med to timers håndplukket dansemusik suppleret med tilbud fra Emilies kærlighedsunivers.

DJ og kærlige boder

DJ Jesper Lynx står for serveringen af de numre, Emilie har valgt ud, og så gælder det om at give los for alt det, kroppen kan og vil. Lynx bliver eneste mand i salen foruden fotograf Jakob Knudsen, der vil indfange stemningen.

Der vil også være boder, hvor man kan blive trukket med ind i “Femmeemilies” verden af meditationsprogrammer og opmuntrende fyndord på smykker, plakater og wallstickers: “Du er ikke god nok, du er perfekt”, “Sårbar og helt vidunderlig”, “Glasset er halvt fyldt”…

Vi mødes derude

Dybest set er Femmeemilie et netbaseret firma, der holder en fest for sine kunder, men sådan ser Emilie Jacobsen ikke på det. Hun har sparet sammen i et år for at kunne stable hele festen på benene i Store Scene, og hvis der bliver overskud, lover hun at dele med Din Nødhjælp, der tager sig af “heksebørn” i Afrika via organisationen Land of Hope.

– For mig er det er en drøm, der lykkes nu, og jeg glæder mig helt vildt til at mødes med nogle af de mange tusinde, der følger mig på nettet, siger hun.

Emilie Jacobsen har selv været flittig til at dele videoer på hashtag #DansDetUd, men det er ikke noget, hun prøver at tage patent på med festen af samme navn, understreger hun.

– Det kan jeg slet ikke. Det har eksisteret i mange år.

Power til kvinder

– Festen i morgen er en hyldest til kvinder. Jeg ønsker at hjælpe med at give power til alle kvinder. Her er der plads til at skeje ud i det helt store skrud, og også til at turde vise sin sårbarhed og usikkerhed. Nøgleordene er “tilladelse til at være den, du er”. Og at flytte fællesskabet på nettet ud “in real life“, siger Emilie Jacobsen.

– Man må også gerne være med, selv om man ikke kan danse, tilføjer hun. Der kommer mindst én i kørestol og en, der ikke kan høre.

Vulkan i udbrud

Emilie Jacobsen er født og opvokset i Helsingør og er nygift og nybagt husejer sammen med Daniel Jacobsen. De har drengene William på fem år og Knud på otte måneder.

– Jeg er uddannet pædagog, men fandt hurtigt ud af, at det ikke er nok for mig at hjælpe 14 børn i en institution, når jeg kan være med til at løfte over 1000 kvinder via nettet. Jeg følte mig som en vulkan, der var på vej i udbrud. Derfor gik jeg i gang med at lave mit eget online fællesskab, forklarer hun.

Man kan købe billetter til “Dans det ud” på både Billetten.dk, Kuto.dk og Femmeemilie.dk. Festen kører klokken 16-18, og dørene er åbne en time på hver side – men kun for kvinder med en nedre aldersgrænse på 15 år.

Artiklen sidst ændret: 10. august 2018 15:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018