Dagens klummeskribent er Franz Veisig. (foto: Lars Johannessen)

Af Jacob Henriques

Klumme: Podcasts er foie gras for ørerne!

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Af Franz Veizig

Overfladisk sniksnak fra lidt for kække morgenværter i radioen, der griner af deres egne vittigheder? Eller begavet tale fra mennesker, der rent faktisk har noget på hjerte?

Valget er mit. Jeg vælger det sidste. Klikker på telefonen og lytter til en podcast.

Podcasts – eller ”radioudsendelser når jeg har lyst til det” – har betydet en verden til forskel for mig, og jeg benytter gerne enhver lejlighed til at udbrede muligheden for at flest mulige i vennekredsen (og nu læserkredsen) får kendskab og lyst til at hoppe med på bølgen.

At lytte til podcasts (og lydbøger) passer som fod i hose med min livsstil anno 2018. Sidder i kø på motorvejen hver evig eneste morgen fra Helsingør til Bagsværd. I stedet for at stirre sammenbidt på det foransneglende køretøj, føles turen nu betragteligt kortere, efter at æteren fyldes med spændende og lærerige vibrationer. Min transporttid er mentalt blevet omgjort til kvalitetstid, som jeg ser frem til med glæde.

Giv podcasts en chance og se, hvad der sker. Det er ren “foie gras” for ørerne, når man finder noget, der skaber værdi. Mums! Der er endeløse virtuelle hylder med udsendelser. Men hvor begynder man? Det kan man fx gøre lige her mere disse godbidder.

Hent fx Politikens Podcast app. Jeg kan varmt anbefale ”Robert og Thetanerne” – en tankevækkende og virkelig (næsten uvirkelig) historie om en mands liv med og exit fra Scientology, lad dig overraske af ”Kvinden med den tunge kufftert”, og gæt hvem gerningsmanden er i “Ringbindsattentatet” (som fandt sted i Helsingør i 1987).

DRs Radiofortællinger er lytternes egne oplevelser, der er dramatiseret, og ofte overgår virkelighed fiktionens verden. Lyt til den romantiske og finurlige ”Forkert nummer – rigtig kærlighed”, semiuhyggelige ”Meditation og afmagt”, eller hør om mødet med en afdanket lejemorder i ”Mine dage med Murder Machine”.

Practice your English skills og lyt med, når “Serial” går i kødet på en lusket mordsag, og skridt for skridt finder nye spor. Sideløbende ringer de til den dømte morder i fængslet for at høre hans version, og mere og mere peger på, at han er uskyldig. Det går virkelig tæt på, og vi er med på en lytter. Check serialpodcast.org.

Vend blikket indad med Finn ”Squash” Nørbygaard. Finn gik fra at være bøvet sjov mand til fallent takket være Stein Bagger. Finn har efterfølgende rejst sig fra asken i skikkelse af terapeut. ”Finnsk Terapi” på Radio 24syv er virkelig kalorietung og tankevækkende radio/podcasts for de nysgerrige. Forskellige gæster interviewes i en time, hvor der er dybde, når alt mellem liv og død vendes med henblik på at blive klogere på livet. Super inspirerende. Bedste startpodcast er interviewet med Jytte Abildstrøm. Hun er et festfyrværkeri af nyttig livserfaring, der formidles med humor og nærvær, så Finn bliver mundlam. Et must.

Er man til udenlandske podcast, hvor historierne spænder vidt, så prøv ”This American life”, og du har 649 forskellige episoder, der inspirerer hver på sin måde.

Dyk ned i tryllekunstner-hatten og se, hvad du kan hive op. Start med at besøge podcast-appen på din iPhone eller besøg Google Play for Android. Håber du er blivet lidt sulten på øreguf. Velbekomme!

Artiklen sidst ændret: 10. august 2018 12:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Petersen ure-smykker, 373613, 1752899 10-15.000 win maj 19/20

Job i Nordsjælland

Din særlige pleje 396263, 1754223, 15-20.000 win maj 19/20
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
Skydeselskabet 373553 april 19/20. 10-15.000 win win. 1751627

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu