Af Jesper Munch Nielsen

Sådan kommer facaden på omstridt byggeri til at se ud

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

Politikerne accepterer et nyt forslag for 19 Kulpladsen-boliger.

HELSINGØR: Boligbyggeriet på Kulpladsen har været et af de mest udskældte i Helsingør i det seneste år - især på grund af et omdiskuteret udseende på facaden mod Havnegade. Nu ser det ud til, at bygherren præsenterer politikerne for et forslag, der kan godkendes i Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø på et kommende møde.

- Ja, det er fint. Vi kan bestemt leve med det her. Vi har talt med bygherren og forklaret, at de skulle nærme sig det oprindelige lokalplanforslag. Det har de så gjort så meget, at jeg synes, at det er okay, siger Jens Bertram fra De Konservative.

Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad kom bygherren på et tidspunkt med et forslag til facaderne, som ifølge politikerne lå alt for langt fra det lokalplanforslag, der for flere år siden var blevet godkendt i udvalget. Nu har bygherren haft projektet tilbage på tegnebrættet, og et nyt forslag til facaderne mod Havnegade er klart.

Også Socialdemokratiet har kigget på det nye facadeforslag og er tilfreds med udseendet. Dermed er byrådsflertallet sikret.

- Ja, det er ved at nærme sig noget, som vi kan sige ja til. Med de tilpasninger, som projektet har fået nu, er det et slutprodukt, som vi er tætte på at kunne sige ja til, siger Peter Poulsen.

Det er tirsdag i næste uge, at udvalget for by, plan og miljø skal holde første møde efter sommerferien.

På dagsordenen står Kulgrunden-byggeriet med blandt andet det nye facade-look. Og formanden for udvalget, den radikale Christian Holm Donatzky er tilfreds med de ændringer, som bygherren har foretaget.

- Det her er meget tæt på det oprindelige forslag. Det kan jeg godt acceptere, siger Holm Donatzky.

Udefra og indefra

Som det kan ses på illustrationerne her på siden, så gik lokalplanforslaget i sin tid på, at Havnegade-facaderne havde vinduerne placeret ganske frit svævende eller tilfældigt på muren.

Bygherrens første projekt lagde vinduerne på mere rette linjer. Og i det nye, reviderede projekt er der igen løst lidt op for placeringerne, så der er kommet mere tilfældighed i udtrykket.

Til Helsingør Dagblad har bygherre og arkitekt tidligere forklaret, at de svævende vinduer måske er spændende at se på udefra, men indefra giver vinduerne ikke nødvendigvis mening i forhold til rummet. I et bilag til udvalgsmødet på tirsdag forklarer bygherre og arkitekt mere i den retning.

"Boligbebyggelsen skal både betragtes udefra og indefra. Det skal passe godt ind i de bymæssige omgivelser, og samtidig give gode rammer for det liv, som leves inde i boligerne med de mange krav, der er til boligers indretning og dagslys-forhold", står der i bilaget."

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 10. august 2018 12:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det en god idé at anlægge et stenrev ved Trykkerdammen?

Job i Nordsjælland

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger logo
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side

BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu