Af Pernille Hermann

Balletstjernen fra Helsingør

Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side

Kenneth Greve var 9 år, da han flyttede sin skolegang til Det kgl. Teater og siden gjorde international karriere. Men han har stadig kontakt med gamle skolekammerater i Helsingør.

50 år: Kenneth Greve trådte sine barnesko på Kircksvej og Rysvej i Helsingør og blev balletstjerne i New York, Paris, Stuttgart, Wien, København og Helsinki, i nævnte rækkefølge. I dag fylder han 50 og hygger sig med familien hjemme hos far og mor på Samsø. I går var han optaget af at reparere hønsehuset efter nattens blæsevejr.

Forældrene Per og Anne Greve er blevet øboer efter mange år i Helsingør Golfklub som henholdsvis træner og bestyrer af butikken, og lillebror Robert Greve er trådt direkte i deres fodspor som træner i Fredensborg Golfklub og indehaver af klubbens Pro Shop.

Kenneth Greve har også et nydeligt handicap, men allerede som barn valgte han sin helt egen vej. Efter et år på skolen ved Kongevejen skiftede han til Det kgl. Teaters balletskole og fik sin skolegang der.

Den lange eventyrprins

Men knægten voksede - alt for meget. Som 14-årig måtte han forlade balletskolen, fordi han var blevet for ranglet - næsten to meter endte det med, og de fleste scenekunstnere er små.

Et ubestrideligt talent og den særlige fysik gjorde ham til gengæld interessant på den internationale scene. Purunge Kenneth kom på balletskole i New York og kom til at danse både hos Peter Martins og Mikhail Baryshnikov, og her blev han kigget ud af Rudolf Nurejev, der hentede ham til Pariseroperaen. Her toppede stjernekarrieren.

I 1992 kom Kenneth Greve hjem til København som solodanser, og nogle husker måske, at han i 2006 sang sig til en vinderplads i DR-programmet Showtime.

Et brat farvel

I 2007 blev han hentet til Helsinki som balletmester og leder af balletskolen. Det samarbejde stoppede dog i marts i år, da MeToo-bølgen ramte ham med en stribe anklager om upassende opførsel. Han valgte at beklage uden yderligere kommentarer og gik i flyverskjul.

- Jeg forstår stadig ikke, hvad der skete, og turde ikke sige noget som helst. Men som balletdanser er der jo ikke noget usædvanligt ved at gå på pension som 49-årig, så nu må vi se, hvad jeg så finder på, siger Kenneth Greve fra sit fødselsdagseksil på Samsø. Her har "Farmor" lovet at diske op med hummer for hele familien.

Næste stjerne er på vej

Kenneth Greve er gift med balletdanseren Marie-Pierre Greve. De bor til hverdag i et lille hus i en lille by ved foden af Mont Ventou, cykelrytternes "skaldede bjerg" i Sydfrankrig.

- Men jeg har stadig kontakt med mange gamle venner fra Helsingør. Det er jo blevet meget nemmere med Facebook og email, siger han.

De tre børn er alle godt på vej med hver deres kreative karriere. Den yngste, knap 17-årige Schounan, begynder på mandag som aspirant på Den kgl. Balletskole i København. Storebror Thorgan laver sin egen musik, og storesøster Cassandre studerer i Paris og laver mimiske lydanimationer til film.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 10. august 2018 15:46

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Er det en god ide at inddrage borgerne mere i de politiske beslutninger?

Job i Nordsjælland

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu