Af Jesper Munch Nielsen

Billedgalleri: Snekkersten Havn holdt vindblæst fest

https://www.kunstnershoppen.dk/

Traditionen tro var der god stemning på Snekkersten Havn ved den årlige havnefest.

SNEKKERSTEN: Man kunne godt mærke, at man var til en havnefest med streg under både havn og fest lørdag eftermiddag, hvor Snekkersten Havnefest var i gang. Vinden ruskede godt i omgivelserne, og man kunne lugte havet, der bølgede lige på den anden side af molerne. Fiskedellerne og alt det andet lækre mad, der hører til den lokale havnefest, kunne man også snuse sig frem til i blæsevejret.

– Fiskesuppen var helt fantastisk. Og det er et hyggeligt arrangement, forklarede Majken Petersen.

Hun var cyklet til Snekkersten Havn sammen med vennen Merete Larsen, for nu havde de hørt så meget om havnefesten i Snekkersten, så nu skulle den også prøves af for første gang. Begge havnefest-gæster var tilfredse med stemningen og altså også med fiskesuppen, som blev langet over disken sammen med en masse andre tilbud fra køkkenet i klubhuset.

På herretur

Bag klubhuset myldrede det også af aktivitet, for ungerne var i fuld gang med flødebollekast og andre hyggelige tivoli-tilbud. Den traditionsrige vindkarrusel kørte rundt næsten helt af sig selv – med rundtossede glade unger i kurvene.

Smakkejollerne blev også luftet. Og de modige fik sig en tur ud på det noget kuperede Øresund.

Inde på havnen var der trængsel omkring følebassinet, hvor ungerne kunne komme i nærkontakt med krabber og andet maritimt kravl. En krokodille var der såmænd også plads til i bassinet – heldigvis bare for sjov.

– Vi er på herretur. Det er hyggeligt. Jeg er kommet til havnefest, siden jeg var barn, fordi min farmor boede i Snekkersten. Nu bor jeg selv på Esrumvej, og så har jeg taget børnene med, forklarede Daniel Melgaard Jacobsen med ungerne Knud på ni måneder og William på fem år.

En god undtagelse

Inde i værkstedet på havnen var der proppet med mennesker, som besøgte en flot og spændende udstilling om lokale folks deltagelse i jødernes flugt fra Snekkersten over Øresund i 1943. Foreningen Undtagelsen har skabt udstillingen, som først får premiere i fuld størrelse til oktober ved 75-året for den historiske indsats – også på Snekkersten Havn.

– Der har været virkelig mange mennesker herinde, og det er kommet helt bag på os. Også mange unge, hvilket er skønt. Folk tager deres børn og børnebørn med, og det er vi glade for, forklarede Jørn Duus, en af initiativtagerne til udstillingen og Undtagelsen.

Henne i kagebordet var humøret og kalorieprocenten høj. Kunderne var glade, kunne man tydeligt se.

– Vi elsker at gøre noget for de unge. Alle pengene går jo til ungdomsarbejdet. Jeg har været med i 11 år, og det er herligt, lød det lykkeligt fra kagemor Multebær Johannessen.

Hun solgte kager sammen med Sofie Olsen, Bodil Nørby og Annie Roswall ved havnedfesten.

Artiklen sidst ændret: 11. august 2018 16:04

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Job i Nordsjælland

Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365
Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
BAAGØ,  maj 19/20 15-20.000  win 1753557

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu