"Vores bekymring er, at det med et spændende stenrev vil udvikle sig at blive en dykkerrede. Selv med få dykkere spredt vil det betyde, at vi er nødt til at ro i en halv kilometers bue uden om det hele", har formanden for roklubben fortalt til Helsingør Dagblad. (Foto: Lars Johannessen).

Af Jesper Munch Nielsen

Som at give frit lejde i et vejkryds

AH modegarn 39169 1723845 side 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Helsingør Roklub er bange for, at stenrev vil øge tilstrømningen af dykkere til Trykkerdammen, så roernes sikkerhed er presset.

FRYGT: “Vores oplevelse er, at der ikke er nogen, der har tænkt på, at der ligger en roklub. Det føles lidt som at give cyklister frit lejde i et vejkryds, mens bilerne skal tage hensyn”, har Kjeld Bertelsen, formand for Helsingør Roklub, tidligere forklaret til Helsingør Dagblad om planen om etablering af et stenrev ved Trykkerdammen lige ved roklubbens bro og normale sejlruter.

For langt mod Sverige

Der er cirka 200 medlemmer af Helsingør Roklub. Og de har i forvejen svært ved at sejle ud med bådene, fordi der kun er 150 meters afstand mellem roklubbens bådebro og den ikke så gamle bro ved Trykkerdammen, som dykkerne i området bruger.

Bådene med de lange årer skal nemlig af sikkerhedshensyn overholde mindst 50 meters afstand til dykkerne. Og dykkere er der i forvejen blevet flere af efter, at Trykkerdammen-broen blev bygget for nogle år siden.

“Vores bekymring er, at det med et spændende stenrev vil udvikle sig at blive en dykkerrede. Selv med få dykkere spredt vil det betyde, at vi er nødt til at ro i en halv kilometers bue uden om det hele. Det er problematisk, især med fralandsvind, hvor vi risikerer at blive trukket for langt over mod Sverige, og det går ud over vores roere sikkerhed”, har roklubbens formand forklaret i avisen.

For mange dykkere

Ved samme interview påpegede Bertelsen, at mange dykkere ikke overholder reglerne – blandt andet med hensyn til flagning.

Formanden frygtede også, at et dykker-populært stenrev ville skabe problemer, fordi mange dykkerklubber, ikke kun de lokale, vil dykke på stedet. Derfor vil det være nærmest umuligt for Helsingør Roklub at få lavet klare aftaler om trafikken på og i vandet med dem alle, var holdningen fra Kjeld Bertelsen.

En stor opgave

Jens Peder Jeppesen fra Øresundsakvariet har i Helsingør Dagblad forklaret, at roklubbens bekymring ikke får akvariet til at droppe planen. Det vil heller ikke betyde en væsentlig forøgelse af antallet af dykkere, mener han.

“Man skal afsøge de muligheder, der er. Man kunne måske også eksperimentere med en afmærket passage for roerne… Der ligger en stor opgave i nudging, og i hvordan man gebærder sig over for hinanden.Det er et spørgsmål om at tage hensyn, uanset om der er flere dykkere. Jeg er godt bekendt med, at der er dykkere, der ikke overholder reglerne”, har Jens Peder Jeppesen sagt til avisen.

jmn

Artiklen sidst ændret: 10. august 2018 15:44

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Side/logo
HF Byg 353825 1723481  logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu