Af Jesper Munch Nielsen

Billedgalleri: Kronborg Cup er “veldig grej”

Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19 side artikel

Det store Helsingør-stævne var igen i år en stor succes – med gæster fra blandt andet Norge og Sverige.

STÆVNE: Man skal da være usædvanligt tvær for ikke at have en fest ud af opleve Kronborg Cup på nærmeste hold. Det er en imponerende og inspirerende boldfest med 7.000 deltagere og måske to gange så mange menneskere mere oven i klaphatten, nemlig ledere, trænere og frivillige tilknyttet holdene, medrejsende forældre og familie og alle mulige andre.

Og sådan en søndag ved middagstid kunne man havne på som tilskuer på bane 7 på Snekkerstens Idrætsanlæg og se lidt af kampen mellem to herligt fightende hold. Spillerne på det ene hold talte finsk. På det andet norsk. Og de var sammen på banen i Snekkersten i Nordsjælland.

Børnene har det skønt

Finnerne var HK Sininen. Nordmændene var Øvrevolll Hosle.

Nordmændene var pressede, men undervejs var stemningen alligevel høj. Også på sidelinjen, hvor Helsingør Dagblad mødte norske Ingvild Urnes.

Hun var mor til en af spillerne på Øvrevoll Hosle-holdet. Og hun var glad for Kronborg Cup.

– Ja, meget glad. Det er veldig grej at være her. Børnene har det skønt, og vi er rejst med for at heppe, fortalte Urnes.

Sammen med mand og to børn og et andet norsk par med et par fodboldunger havde Ingvild Urnes taget turen fra Bærum tæt på Oslo til Snekkersten i anledning af Kronborg Cup.

– Det er første gang, at vi er her. Vi har lejet et sommerhus i Tisvildeleje, hvor vi bor familierne sammen. Det er fint, forklarede Ingvild Urnes.

Det største på Sjælland

Øvrevoll Hosle endte med at tabe kampen 0-5. Kronborg Cup-arrangørerne må til gengæld udråbes til vindere efter weekendens tilsyneladende pletfri arrangement.

Kronborg Cup er for længst blevet ikke bare det største idrætsevent i Helsingør, men det største fodboldstævne på Sjælland – med hold fra Danmark, men også fra Sverige, Norge, Finland og sågår Tyskland. I omegnen af 800 uundværlige frivillige var med til at løfte Kronborg Cup-opgaven, som jo er et enormt apparat at holde styr på.

Logistikken skal der være styr på – for eksempel parkeringen ved idrætsanlægget på Agnetevej i Snekkersten, som er et af de store omdrejningspunkter i Kronborg Cup.

Hundredvis af biler skal ind og ud på pladsen i løbet af en stævnedag. Og den opgave var lagt i hænderne på erfarne folk, superveteranerne.

– Vi er fire mand på parkeringen. Og vi hører alle sammen til på veteranholdet i Snekkersten. Ja, superveteraner hedder det vist. Det er hyggeligt at være til Kronborg, og vi får altid at vide, at vi gør det rigtigt godt. Og det er dejligt at bruge noget tid på at hjælpe til ved Kronborg Cup, sagde Dragan Gusatovic og Flemming Hansen med et grin.

De to stod søndag eftermiddag og holdt styr på alle brikkerne i det store parkeringspuslespil. Og det så da også ud til, at de gjorde det rigtigt godt.

Mere modstand

12-årige Philip Frederiksen og 11-årige Bertram Sewohl Drejer gjorde det også rigtigt godt, da de kastede sig over et par burgere i en pause mellem deres U14-holds kampe.

De to drenge deltog i Kronborg Cup sammen med kammeraterne fra Hornbæk. Frederiksen og Sewohl Drejer var tydeligvis glade for at være med og på sin vis lokale medværter for stævnet.

– Det er sjovt at være til Kronborg Cup. Vi møder nogle andre hold end normalt og får lidt mere modstand. Og så er det skægt bare at være sammen med vennerne, forklarede de to.

Vejrguderne var ikke venligt stemt over for Kronborg Cup hele weekenden igennem. Nogle voldsomme regnskyer kom forbi og gav arrangementet en ordentlig skyller i ny og næ, men det tog deltagere, publikummer og frivillige med højt humørt efter en lang, varm og tør sommer fra Bærum til Snekkersten.

Artiklen sidst ændret: 12. august 2018 14:16

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Cafe Hammermollen top

Job i Nordsjælland

Lynhjem  Kunde nr. 34254  Ordre nr. 1725515  Antal visninger: 30.000 side/logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
https://www.kunstnershoppen.dk/
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu