Patrick Olsen og George Fochive i duel under kampen i 1. division mellem Viborg FF og FC Helsingør (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør spillede igen uafgjort mod Viborg

Helsingør Svømmehal, Ordre 1725841 kunde 655501, 25.000 visninger side

Med en udligning af Pascal Gregor – for anden uge i træk – fik FC Helsingør det ene point med fra Viborg.

Viborg – FC Helsingør 1-1 (1-0)

1-0 Christian Sivebæk (23.)

1-1 Pascal Gregor (51.)

Tilskuere: 2.036

FODBOLD: Det virker efterhånden som penge i banken at spille på uafgjort, når FC Helsingør møder Viborg. Søndag eftermiddag var det for tredje gang ud af lige så mange mulige udfaldet, da de to hold tørnede sammen på Viborg Stadion.

Christian Sivebæk bragte hjemmeholdet foran, inden forsvarsspilleren Pascal Gregor udlignede kort efter pausen i en kamp, hvor FC Helsingør i mange faser var i god kontrol, men der mangler noget swung i FC Helsingørs offensiv.

Det var en livlig og åben slagudveksling fra begyndelsen, hvor Mikkel Bruhn fik brug for stolpehjælp allerede i det andet minut, da Andreas Holm satte hovedet på et indlæg tæt undermål, og det var kun millimeter fra, at FCH’s anfører havde bragt modstanderne foran.

Mikkel Bruhn diskede få minutter senere op med en klasseredning på et helt frit skud.

Sivebæk med første mål

Derefter fik FC Helsingør bedre fat og fik tilspillet sig nogle gode tilbud. Patrick Olsen, der var lagt længere frem i banen end vanligt, havde flere gode skudchancer, men ikke saft og kraft i afslutningerne. Helsingoranerne syntes at have fint styr på kampen, da Christian Køhler kiksede en tackling midt på banen. Det udnyttede Viborg til at slå kontra. Med en fin bold ind mellem Pascal Gregor og Andreas Holm spillede Christian Moses lynhurtige Christian Sivebæk helt fri, og han trillede bolden i mål efter at have rundet Bruhn. Viborgs første sæsonmål i 1. division.

FCH’s systemændring fra 4-4-2 til 4-5-1 med en mere fremskudt Patrick Olsen fungerede fint i det åbne spil, men den sidste aflevering var alt for ofte uden adresse. Det galdt også dødboldene, der som regel landede i panden på den første forsvarsspiller, og FC Helsingør havde derfor svært ved at blive farlige mod et Viborg-hold, der efter 1-0-målet trak sig længere tilbage for at satse på kontrastød.

Pascal igen

Billedet var det samme fr a anden halvlegs start, og det var ikke ufortjent, at Pascal Gregor kunne udligne efter fem minutter. Et langt indkast fra Christian Køhler endte med klumpspil ved straffesparkspletten. Her tog bolden et hop foran Pascal Gregor, og forsvarsspilleren huggede resolut bolden i nettet. Gregors andet mål i de seneste to kampe.

Målet åbnede kampen op på ny, og Viborg kom igen længere frem. Det var ved at give mål minuttet efter udligningen, men Jung Bin Parks helt åbne hovedstødschance røg lige over mål.

FC Helsingør fik fra den mere tilbagetrukne rolle flere gode mulighed for omstillinger, og det gav Adnan Mohammad en god chance, men Viborgs keeper nåede ned til den flade afslutning.

Chancemæssigt fladede den i øvrigt fine 1. divisions-kamp ud mod slutningen. Viborg trykkede mest på, men kunne ikke komme igennem en god helsingoransk defensiv, og derfor var slutresultatet 1-1 også på sin plads.

FC Helsingør spillede holdets bedste kamp i den nye sæson, hvor Viborg var den første modstander med kvalitet til toppen af rækken, og den opgave blev løst godt langt hen ad vejen. Der er dog et puslespil med offensiven, der skal kigges på inden næste weekends hjemmekamp mod FC Fredericia.

FC Helsingør (4-5-1): Mikkel Bruhn – Martin Fisch, Pascal Gregor, Andreas Holm, Frederik Bay (81. Jonas Henriksen) – Adnan Mohammad, Christian “TK” Køhler, Mikkel Basse, Patrick Olsen, Matheus Leiria – Douglas Ferreira.

Advarsler: Frederik Bay (53.)

Artiklen sidst ændret: 12. august 2018 15:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19 nyt top 20/12

Job i Nordsjælland

Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Jobo vaskeklub logo april 17-april 18 40.000 win win 1723108
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12
Rasmus Ebbe 388428 1723690 logo  25.000 win win 19/4 18-april 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu