Det var ikke kønt, da Adnan Mohammad og FC Helsingør tog imod Næstved forleden. Nu overvejer FCH's cheftræner at ændrer formation til den vigtige udekamp i Viborg. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Lønstrup lægger op til systemændring

KV-Revision, Kunde nr. 280954, Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger side

FC Helsingørs kamp mod Næstved var under middel både hvad angår resultat og underholdningsværdi. I udekampen mod Viborg i morgen kan der derfor meget vel komme ændringer i startformationen, bedyrer cheftræneren.

FODBOLD: Der var meget dårligt fodboldspil, og resultatet - 1-1 - mod en oprykker var heller ikke tilfredsstillende for Superliga-nedrykkerne fra FC Helsingør. Kampen har givet cheftræner Christian Lønstrup en del at tænke over, for i denne weekend venter en særdeles svær opgave på udebane i Viborg.

- Jeg vil nok sige, at hvis vi ikke havde lavet den fejl, der gav Næstved målet, så kunne det have blevet en væmmelig og meget lidt underholdende 0-0-kamp. Det er tankevækkende, og jeg står jo ikke og tænker "wauw noget flot fodbold", men jeg bliver klogere på tingene, og det kan meget vel tænkes, at der sker rokeringer i Viborg, siger Christian Lønstrup.

- Vi er jo godt klar over, at fodbold skal underholde publikum, og det gjorde det nok ikke forleden bortset fra det sidste kvarter, hvor vi skulle reagere på Næstveds mål. Det var den positive del af kampen, og havde Douglas scoret på sin kæmpe store chance til sidst, så havde vi nok ikke haft den her snak, men jeg anerkender, at vi skal flytte os, siger Christian Lønstrup.

Spillet godt og tabt i SL

Han hævder fortsat, at både han og holdet er ved at lande i 1. division efter et års afstikker til Superligaen.

- Jeg har godt nok stået efter mange kampe, hvor vi har domineret mere end mod Næstved og alligevel tabt 1-0 i Superligaen. Så er det trods alt federe at få det ene point, og det fik vi forleden. Der er nogle ting, som vi lærte i Superligaen, og som vi har taget med ned. Måske skal nogle af de ting rystes lidt af igen. Det er et faktum, at vi er meget stationære, når vi spiller 4-4-2, men det sidder jeg og pusler med netop nu, siger Lønstrup.

Kommer ikke væltende

Hvordan han stiller op mod Viborg var fortsat en "forretningshemmelighed", da Helsingør Dagblad talte med cheftræneren, men efter et godt indhop mod Næstved og en fin pokalkamp i Slagelse, kunne man godt forestille sig, at Frederik Bay vil komme i spille på venstre back i den særdeles vigtige kamp mod Viborg.

- Vi kommer ikke bare væltende med hovedet under armen. Svære udekampe i Jylland har vi tidligere haft succes med at være påpasselige og så få bygget tingene op om et godt og sikkert fundament. Det kunne vi godt gøre igen. Viborg har indtil videre kun spillet med Albers på toppen, og man kunne måske godt forestille sig, at de prøver med to angribere, så de kan score nogle mål, siger Christian Lønstrup.

Viborg har ikke scoret i turneringens to første kampe. Mod Vildbjerg i pokalen forleden kom der til gengæld hul på bylden, da serie-holdet blev slået hele 10-0.

- Vinder vi den kamp over Viborg, så kan vi i hvert fald på den korte bane sætte os på en af pladserne i toppen, og så har det vel været en fin sæsonstart. Det er også en stor opgave mod et godt Viborg-hold, der er kommet skidt fra start, og derfor har ryggen mod muren. De skal have tre point mod os, siger Christian Lønstrup.

Han kan - som alle andre i og omkring helsingoransk fodbold - godt huske FCH's seneste møde i Viborg.

- Det var en meget speciel dag for vores klub, men det var det nok også for Viborg, bare med modsat fortegn. Det skal nok blive sjovt, konstaterer FCH-træneren.

Kampen spilles søndag på Viborg Stadion klokken 13.45. Det er den ugentlige TV-kamp, som vises på TV 3 Sport, og man kan også følge kampen på liveupdate via Helsingør Dagblads hjemmeside.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 10. august 2018 15:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er det en god idé at anlægge et stenrev ved Trykkerdammen?

Job i Nordsjælland

Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side
Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo

HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

close-link

hovedmenu