Adnan Mohammad var med i kampen mod Næstved i anden runde af 1. division. I dag er han solgt fra FC Helsingør til Lyngby. (Foto: CLaus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Lønstrup lægger op til systemændring

Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19 side artikel

FC Helsingørs kamp mod Næstved var under middel både hvad angår resultat og underholdningsværdi. I udekampen mod Viborg i morgen kan der derfor meget vel komme ændringer i startformationen, bedyrer cheftræneren.

FODBOLD: Der var meget dårligt fodboldspil, og resultatet – 1-1 – mod en oprykker var heller ikke tilfredsstillende for Superliga-nedrykkerne fra FC Helsingør. Kampen har givet cheftræner Christian Lønstrup en del at tænke over, for i denne weekend venter en særdeles svær opgave på udebane i Viborg.

– Jeg vil nok sige, at hvis vi ikke havde lavet den fejl, der gav Næstved målet, så kunne det have blevet en væmmelig og meget lidt underholdende 0-0-kamp. Det er tankevækkende, og jeg står jo ikke og tænker “wauw noget flot fodbold”, men jeg bliver klogere på tingene, og det kan meget vel tænkes, at der sker rokeringer i Viborg, siger Christian Lønstrup.

– Vi er jo godt klar over, at fodbold skal underholde publikum, og det gjorde det nok ikke forleden bortset fra det sidste kvarter, hvor vi skulle reagere på Næstveds mål. Det var den positive del af kampen, og havde Douglas scoret på sin kæmpe store chance til sidst, så havde vi nok ikke haft den her snak, men jeg anerkender, at vi skal flytte os, siger Christian Lønstrup.

Spillet godt og tabt i SL

Han hævder fortsat, at både han og holdet er ved at lande i 1. division efter et års afstikker til Superligaen.

– Jeg har godt nok stået efter mange kampe, hvor vi har domineret mere end mod Næstved og alligevel tabt 1-0 i Superligaen. Så er det trods alt federe at få det ene point, og det fik vi forleden. Der er nogle ting, som vi lærte i Superligaen, og som vi har taget med ned. Måske skal nogle af de ting rystes lidt af igen. Det er et faktum, at vi er meget stationære, når vi spiller 4-4-2, men det sidder jeg og pusler med netop nu, siger Lønstrup.

Kommer ikke væltende

Hvordan han stiller op mod Viborg var fortsat en “forretningshemmelighed”, da Helsingør Dagblad talte med cheftræneren, men efter et godt indhop mod Næstved og en fin pokalkamp i Slagelse, kunne man godt forestille sig, at Frederik Bay vil komme i spille på venstre back i den særdeles vigtige kamp mod Viborg.

– Vi kommer ikke bare væltende med hovedet under armen. Svære udekampe i Jylland har vi tidligere haft succes med at være påpasselige og så få bygget tingene op om et godt og sikkert fundament. Det kunne vi godt gøre igen. Viborg har indtil videre kun spillet med Albers på toppen, og man kunne måske godt forestille sig, at de prøver med to angribere, så de kan score nogle mål, siger Christian Lønstrup.

Viborg har ikke scoret i turneringens to første kampe. Mod Vildbjerg i pokalen forleden kom der til gengæld hul på bylden, da serie-holdet blev slået hele 10-0.

– Vinder vi den kamp over Viborg, så kan vi i hvert fald på den korte bane sætte os på en af pladserne i toppen, og så har det vel været en fin sæsonstart. Det er også en stor opgave mod et godt Viborg-hold, der er kommet skidt fra start, og derfor har ryggen mod muren. De skal have tre point mod os, siger Christian Lønstrup.

Han kan – som alle andre i og omkring helsingoransk fodbold – godt huske FCH’s seneste møde i Viborg.

– Det var en meget speciel dag for vores klub, men det var det nok også for Viborg, bare med modsat fortegn. Det skal nok blive sjovt, konstaterer FCH-træneren.

Kampen spilles søndag på Viborg Stadion klokken 13.45. Det er den ugentlige TV-kamp, som vises på TV 3 Sport, og man kan også følge kampen på liveupdate via Helsingør Dagblads hjemmeside.

Artiklen sidst ændret: 10. august 2018 15:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Tagsjakket  side+logo  26/3 18-31/3 19 win win 1721578
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Cafe Hammermollen top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu