35 flotte træskibe kom i havn efter Øresund på langs


Af Jesper Munch Nielsen

Der var frisk vind og fantastisk stemning til træskibs-sejlads.

SEJLADS: Hold nu op, hvor Helsingør Havn gør sig godt, når den er fyldt med smukke træskibe. Det var den i weekenden, hvor den unikke kapsejlads Øresund På Langs fandt sted for første gang lørdag.

Mange mennesker gik tur på havnen for at nyde synet af de 35 flotte skibe – lige fra skærgårdskrydsere og galeaser til tre mastede skonnerter og mere til kunne man se ved at gå en runde i havnen, og den udflugt var der mange, der tog lørdag eftermiddag.

Stemningen blandt Øresund På Langs-holdet var også høj. Faktisk havde arrangører og deltagerne havde svært ved at få armene ned.

Frisk vind i ryggen

– Jamen, det er gået så godt. Vi startede ud, og det var fantastisk smukt at se hele Svanemølle-bugten fyldt med træskibe. Og så havde vi en frisk vind i ryggen, så vi fik fart på og kom til Helsingør på rekordtid, forklarede Nicolai Juel Vædele.

Han var en af initiativtagerne til Øresund På Langs, arrangeret af Træskibssammenslutningen, Hal 16 i Helsingør og Kjøbenhavnske Træskibssejlere, med start i København og mål foran Snekkersten Havn, hvor der meget passende var havnefest lørdag. Hele holdet sejlede derefter videre ind til Helsingør Havn, og så skulle der festes.

Festen foregik naturligvis i Hal 16 på Helsingør Værft, hvor der var dækket flot op til mad og musik og dans. Og de 150 deltagere i kapsejladsen plus de 20 frivillige fik virkelig festet igennem.

jmn

Artiklen sidst ændret: 13. august 2018 06:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018