Emilie og 281 kvinder dansede løs


Af Helsingør Dagblad

Foto: Jakob Knudsen

Lørdag eftermiddag skete der noget ret usædvanligt i Kulturværftet. Her mødtes 281 kvinder for at danse frit i to timer. Uden børn, mænd eller alkohol. Bare for at give los og danse frit.

HELSINGØR: I cirka et år har 29-årige Emilie Elisabeth Melgaard Jacobsen arbejdet på at realisere en drøm om at samle en masse kvinder og så ellers bare give slip på de daglige hæmninger og danse.

Lørdag eftermiddag gik Emilies drøm i opfyldelse. 281 kvinder betalte de 375 kroner for at være med i festen, og mødte op og dansede.

– Vi dansede mere eller mindre i to timer, og det gik virkelig virkelig godt, fortæller Emilie.

Hun følte, at der opstod en helt særlig stemning og atmosfære.

– Det var fedt at opleve kvinder, der løftede hinanden og skabte et fordomsfrit space, hvor man bare kunne være sig selv. De tilbagemeldinger jeg har fået, har været om en følelse af at kunne være sig selv, føle sig mødt og set og bare give slip.

Dans på trods

Emilie Elisabeth Melgaard Jacobsen er selv vant til at danse frit omkring. Men hun ved, at ikke alle har det sådan.

– Mange af dem, der mødte op, følte sig usikre. Det er jo sindssygt grænseoverskridende. En kvinde kom hele vejen fra Oslo, en anden var døv og havde tolk med på scenen. Mange kunne genkende en følelse af usikkerhed, men handlede på trods og fik en oplevelse for livet. Tænk der var 281 kvinder, der gav den maksimalt gas. Der var leg, glæde, kæmpe store balloner og konfettirør. Jeg havde udvalgt 52 sange, som en DJ havde mixet og spillede.

Levede det op til dine forventninger?

– Jeg vil ikke sige, at jeg havde nogle bestemte forventninger. Men det levede op til mit ønske for dagen, og det jeg har arbejdet for i et år: At kvinder gav slip, tog imod og gik med energien.

Du havde kun inviteret kvinder. Hvorfor det?

– For mig føltes det sandt, at det skulle være for kvinder, og at de mænd, der var der, var hyret til at løse en opgave. Jeg havde kvinder, der dansede rundt kun i undertøj. Det kan man godt gøre, når der er mænd til stede. Men det falder ikke alle let. Derfor forsøgte jeg at sætte nogle rammer, hvor de kvinder jeg inviterede, kunne give slip.

Artiklen sidst ændret: 14. august 2018 14:06

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018