Fastfoodkæde er tæt på at opgive Helsingør seks år efter grundkøb


Af Jesper Munch Nielsen

Sunset Boulevard har stadig ikke fået mulighed for at bygge en restaurant ved Klostermosevej – med 30 nye arbejdspladser.

HÅRDKNUDE: Vi er ved at have nået vejs ende, tålmodigheden er nu ved at slippe op!

Det er det klare budskab fra virksomheden Sunset Boulevard, som repræsenterer en kæde af fastfood-restauranter i Danmark og i årevis har arbejdet på at få bygget og åbnet en restaurant i Helsingør – på en specifik grund, som kæden købte tilbage i 2012.

Meldingen for seks år siden var, at det måske ville tage et halvt år plus det løse, før der stod en Sunset Boulevard-restaurant på 370 kvadratmeter og med 30 til 35 arbejdspladser på en grund ud til Klostermosevej og op til rundkørslen ved Kongevejen. I dag ligger grunden stadig lige så ubebygget hen – til glæde for en masse ukrudt, der kan stå i fred og vokse sig stort.

Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger skulle Helsingør Kommunes planafdeling i disse måneder være på vej med et lokalplanforslag for byggeriet af Sunset Boulevard-drive in-restauranten. Men en ledende byrådspolitiker forklarer til avisen, at forslaget fra planafdelingen formentlig stadig ikke vil være tilfredstillende for Sunset Boulevard, hvilket vedkommende – den konservative Jens Bertram – finder foruroligende.

I dialog

Sunset Boulevard selv ønsker ikke at kommentere direkte på det kommende lokalplanforslag.

Fastfood-kæden erkender, at sagen om Klostermosevej 102-byggeriet har udviklet sig på måder, som Sunset Boulevard aldrig havde forestillet sig, da grunden blev købt for seks år siden.

Først var det vejadgangen, der drillede så meget, at kommunen skulle ud i en kompliceret og ekspropriationssag mod ejeren af nabo-grunden, som blev behandlet ved retten. Siden har projektet kørt frem og tilbage mellem kommunen og Sunset Boulevard, hvor blandt andet parkeringsmuligheder på grunden og restaurantens synlighed mod Kongevejs-rundkørslen er fortsatte temaer i forhandlingerne.

– Jeg har ikke mange kommentarer om sagen bortset fra, at vi er i dialog med kommunen om at finde løsninger, der muliggør en tilfredsstillende indretning af ejendommen, siger Lars Zülau, udviklingskonsulent for Sunset Boulevard og direktør i et søsterselskab til fastfood-kæden.

Mange penge bundet

I købte grunden i 2012. Hvorfor har det her taget så lang tid?

– Der kørte jo en ekspropriationssag med naboen for at fremskaffe en vejadgang til grunden på Klostermosevej. Den har været over domstolene. Det tager bare lang tid. Og i halvandet år har vi så været i dialog med kommunen om fremtiden, forklarer Lars Zülau.

Hvordan har I det med tålmodighed?

– Jamen, vi er ved at have nået vejs ende. Vi har mange penge bundet op i grundstykket. Og hvis ikke vi kan få den fornuftige løsning, der skal til, så vi kan drive en rentabel restaurant, så skal vi bruge kræfterne et andet sted, siger udviklingskonsulenten.

Hvorfor vil I overhovedet til Helsingør?

– Det vil vi, fordi Helsingør er en god handelsby af en anseelig størrelse. Vores nærmeste restaurant ligger i Hillerød. Vi vil rigtigt gerne til Helsingør, men det skal være på et grundlag, så vi tror på, at vi kan drive en god restaurant på stedet, siger Lars Zülau.

Sunset Boulevard har omkring 40 restauranter spredt ud i Danmark

Artiklen sidst ændret: 13. august 2018 05:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018