Af Victor Kuhlman

Helsingør ryger højt på hashliste

rafn-woldsen, Ordre 1725631, kunde 275797, 25.000 visninger side

Det er i høj grad indsatsen i Horserød Fængsel, der er med til at placere Helsingør på en sjetteplads over byer med mest beslaglagt hash.
Af Victor Kuhlman

HORSERØD: Helsingør er den by i Danmark, hvor politiet sjette-flest gange har slået til og beslaglagt hash i forhold til indbyggertallet, viser en ny undersøgelse foretaget af DR.

836 gange i løbet af 2015 og 2016 konfiskerede politiet det euforiserende stof, hvor I alt 7299 gram hash blev beslaglagt.

Tallet kan lyde højt, men en af grundene til, at Helsingør er højt på listen, skal findes i Horserød Fængsel, hvor Kriminalforsorgen bruger mange ressourcer på at holde stofferne ude, fortæller Henriette Døssing, der er presse- og kommunikationskonsulent hos Nordsjællands Politi.

Sammenligner man med de omkringliggende byer i kommunen, er der næst-flest beslaglæggelser i Hornbæk, hvor der har været 22 tilfælde, og færrest i Hellebæk og Tikøb, hvor der var nul tilfælde.

Mange er afhængige

I Horserød Fængsel har man meget fokus på at begrænse mængden af illegale stoffer, selvom det er en svær kamp.

- 70 procent af de nye indsatte oplyser, at de har misbrugt hash inden for de seneste fire uger.

- Det er et velkendt problem, at der er en stor inter-esse for at få de illegale stoffer ind i fængsler, for rigtig mange er afhængige.

- Derfor bruger vi hunde og visitationer, og vi finder meget hash i fængslet.

- Det sker på grund af mistanke, stikprøver på personer, på udeområder, på besøgende og selvfølgelig i cellerne.

- Hvis den indsatte bliver taget med hash på sig, er der nogle straffesanktioner, som vedkommende kan blive ramt af. Den indsatte kan blive nægtet udgang og/eller andre disciplinærstraffe.

- Hvis der er tale om meget hash, kan den indsatte også blive politianmeldt, hvilket kan gå kraftigt ud over den måde, man afsoner sin straf på.

- Vi prøver at motivere vores indsatte til at gå i misbrugsbehandling, og alle der rækker hånden ud efter hjælp, får den hjælp, de skal bruge.

- Stoffer er årsag til mange af de problemer, der opstå herinde, og på den måde adskiller et fængsel sig ikke fra det, som sker på gadeplan.

- Der skal skaffes penge for at få råd, og ofte ender man med at stå i gæld, forklarer Lene Møller-Nielsen, der er Institutionschef i Horserød Fængsel.

Flere veje ind i fængslet

Mange af de byer, som ligger højest på listen sammen med Helsingør i DR's undersøgelse, er byer, der også huser et fængsel som Jerup i Frederikshavn Kommune og Sønder Omme i Billund Kommune.

- Jeg tror ikke, at man kan have et fængsel uden stoffer, for de er til stede i selv de allermest topsikrede fængsler i USA, hvor man er totalt isoleret fra omverdenen.

- I vores situation er det jo også i høj grad på grund af vores beliggenhed.

- Horserød Fængsel er lige ved siden af en hovedvej samt omgivet af hæk, skov og hegn.

Derudover kommer og går mange besøgende.

- Der er mange veje ind i fængslet, og det er hele tiden katten efter musen, for har vi først fundet en vej, så bliver der brugt en anden, siger Lene Møller-Nielsen.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 13. august 2018 23:00

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Nsnet.dk – læs online
prøvestenen logobanner
vind salaer – logo
rafn-woldsen, Ordre 1725631, kunde 275797, 25.000 visninger side
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu