FC Fredericias træner er imponeret af FCH-trup


Af Andreas Mayerhofer

Mathias Johannsen, der her er i kamp for FC Helsingør mod Hobro, forlod i sommerpausen Nordsjælland til fordel for FC Fredericia. Søndag er backen tilbage på Helsingør Stadion. (Foto: Claus Birch)

Det er kommet bag på FC Fredericias træner, Jonas Dal, at FC Helsingør har holdt fast i kernen af Superliga-truppen.

FODBOLD: 1-1 i Viborg gjorde sæsonstarten godkendt for FC Helsingør, men ikke mere end det. For FC Fredericia er det nogenlunde det samme – måske med pil ned.

FCH har samlet fem point, mens FC Fredericia har fire. Jyderne tabte til oprykkerne fra Næstved, slog FC Roskilde og spillede uafgjort mod den anden oprykker, Hvidovre. Det er Jonas Dal, der overtog ansvaret i FC Fredericia i sommer, ikke helt tilfreds med.

– Resultaterne har ikke været gode nok. Vi skulle have haft mindst to point mere, og jeg synes faktisk godt, at det kunne være endnu mere, hvis man kigger på spillet. Vi er uheldige – og ikke skarpe nok – da vi taber til Næstved, og mod Hvidovre dominerer vi fuldstændigt, og bolden hopper og danser på deres målstreg uden at ville ind. Pointmæssigt er jeg ikke tilfreds, men spillet har været til mere, og det hæfter jeg mig ved, siger han.

FCH har SL-trup

Fire point er kun et enkelt mindre end FC Helsingør, og med undtagelse af HB Køge, der er stukket lidt af med sejre i de tre første kampe, så er 1. division ekstremt tæt. Holdene fra nummer to til fem har fem point, så der er ikke langt til topplaceringerne. For FC Fredericia kræver det på den korte bane en sejr på Helsingør Stadion søndag eftermiddag.

Det kan blive svært nok, mener Jonas Dal.

– Det er voldsomt, at FC Helsingør har formået at holde fast i så mange af stamspillerne fra Superligaen. Det betyder, at vi skal op mod et hold, der har erfaring fra højt niveau og kan spille i et højt tempo. Det skal vi forsøge at dæmme op for, men vi får det re sikkert svært i Helsingør, siger Fredericia-træneren.

Behøver ikke at dominere

Han vil ikke blotlægge hele sin taktiktavle i Helsingør Dagblad, men siger alligevel således:

– Vi vil gerne dominere spillet, så meget som muligt, men det behøver ikke nødvendigvis betyde, at vi skal have bolden. Vi vil også gerne have perioder i kampene, hvor vi kan stå kompakt, lade modstanderne komme frem på banen og tage teten for så at slå til i deres bagrum med omstillinger. Det lykkedes os hverken mod Næstved og Hvidovre, men jeg kan godt tro, at FC Helsingør i højere grad vil komme fremad.

FC Fredericia har netop taget hul på klubbens 18. sæson i træk i Danmarks næstbedste række uden afbrydelser. Det er der ikke nogen andre klubber, der har været i nærheden af. I år er målsætningen at ende i den gode halvdel, hvilket vil sige top 6.

I sommer blev FC Fredericia ramt af to skader i forsvaret, og så blev der kigget mod FC Helsingør, hvor Mathias Johannsen var kommet i overskud. Venstrebacken kørte over Store- og Lillebæltsbroen, drejede til højre og kom på besøg hos Jonas Dal.

– Mathias passede på mange af de ting, vi lige stod og manglede, og da han samtidig leverede en rigtig god træning efter vores samtale, så lavede vi en aftale. Vi er glade for ham, og han har gjort det godt. Nu er den anden venstre back ved at være klar, og så kommer der konkurrence, forklarer Jonas Dal.

Det er sandsynligt, at “Malte” vil være at finde på sin tidligere hjemmebane søndag eftermiddag.

HUSK! Kampene i 1. division er rykket en time på søndag, så der spilles klokken 14.45.

Vel mødt!

Artiklen sidst ændret: 16. august 2018 14:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018