Af Jesper Munch Nielsen

Politiet vil afhøre 10 politikere

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Ingen kommunalt ansatte skal afhøres af Nordsjællands Politi.

AFHØRING: 10 medlemmer af Helsingør Byråd skal nu afhøres af politiet i forbindelse med den igangværende efterforskning af en alvorlig læk af oplysninger fra en lukket dagsorden. På nuværende tidspunkt er det ikke offentliggjort hvilke 10 politikere, der er tale om.

Nordsjællands Politi fik ved kommunens politianmeldelse i februar en lang liste over personer, som havde haft adgang til den lukkede dagsorden, og i det videre efterforskningsarbejde er 10 politikere altså nu udvalgt til afhøring.

Der er ikke offentligt sat navne på de pågældende politikere. Men samtlige 25 byrådsmedlemmer stod på den oprindelige liste sammen med 18 embedsmænd.

Ikke de ansatte

Kommunaldirektør Stine Johansen har ingen kommentarer til sagen eller efterforskningen, men hun oplyser dog, at Nordsjællands Politi har valgt at udelukke personalegruppen i det fortsatte efterforskningsarbejde.

Konklusionen på det må være, at det er ikke nogle af de ansatte i kommunen, som efter politiets vurdering har stået for den omtalte læk i forbindelse med økonomiske forhold i en udbudsrunde for byggeriet af det nye Helsingør Stadion ved Gl. Hellebækvej.

Kender ikke navnene

Med en udelukkelse af personalegruppen er der kun politikere tilbage på den omtalte liste. I en meddelelse til Helsingør Byråd har kommunaldirektør Johansen forklaret, at hun ikke ved hvem, de 10 personer er, som Nordsjællands Politi ønsker at afhøre.

Sandsynligvis har politiet spørgsmål til de digitale spor, som de 10 personer har sat, da de har set på den lukkede dagsorden tilbage i februar med et fortroligt materiale om en udbudsrunde for byggeriet af Helsingørs nye stadion. Givet må det være, at de 10 har haft adgang til materialet og dermed også mulighed for at lække fra det.

Ny udbudsrunde

Lækken af de fortrolige oplysninger om kommunens forhandlingsposition og økonomiske smertegrænse over for entreprenørerne for det videre udbudsarbejde førte til en artikel i Frederiksborg Amts Avis, hvor tallene blev angivet i detaljer.

Lækken var direkte skadelig for kommunen, også økonomisk, fastslog kommunaldirektør Stine Johansen i februar.

Situationen betød også, at stadionbyggeriet måtte ud i en ny udbudsrunde, der var med til at forsinke byggeriet.

Skatteborgernes penge

I Helsingør Dagblad i februar sagde en rystet borgmester Benedikte Kiær, at hun var ked af situationen og af det “helt principielle i, at nogle overhovedet kan finde på det her… Vi er folkevalgte og skal behandle de følsomme oplysninger, vi får, med stor varsomhed og fortrolighed og respekt. Det er for eksempel oplysninger om udbud eller om personer.”

Politianmeldelsen skete på baggrund af Straffelovens paragraf 152, der handler om personer i offentligt hverv, som uberettiget videregiver fortrolige oplysninger. Strafferammen er op til seks måneders fængsel.

“- Uanset om det er stadion eller en hvilken som helst anden sag af den slags, så handler det om skatteborgernes penge. Vi er som byrådsmedlemmer sat i verden for altid at stille kommunen i den bedst mulige forhandlingssituation. Det er der nogle, der lader hånt om”, sagde borgmester Kiær i februar.

Artiklen sidst ændret: 17. august 2018 08:02

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5 derefter nyt mat

Job i Nordsjælland

Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046
Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
Madam Sprunck/Strejf 220955, 1725351, 25.000 visninger logo/side
Mestergartner april og 1 år frem. 19/20 15-20.000. win win 17xxxx
Malerfirmaet Nordkysten  top 26/3-18-31/3-19 win win 1721580+81+82

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu