Angriberen Douglas Ferreira har fortsat sit første 1. divisionsmål til gode. Generelt kommer der alt for lidt fra de forreste spillere hos nedrykkerne. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

Nederlag sender FC Helsingør ned i rækken

Handelsbanken april 19/20, 20-25.000 win win 1752365

Med en præstation langt under middel tabte FC Helsingør for første gang i sæsonen, da FC Fredericia gæstede Nordsjælland.

FCH – FC Fredericia 0-1 (0-1)

0-1 Christian Sørensen (38.)

Tilskuere: 1.024

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør faldt fra anden- til femtepladsen, da FC Fredericia var det første hold til at besejre FC Helsingør siden nedrykningen fra Superligaen.

Det var mildt sagt ikke en medrivende fodboldkamp, som tilskuerne på Helsingør Stadion blev budt søndag eftermiddag. FC Fredericias cheftræner, Jonas Dal, havde ikke overdrevet, da han i Helsingør Dagblads optakt bedyrede, at hans mandskab ville stå dybt og forsøge sig med kontrastød.

Derfor havde FC Helsingør bolden en stor del tiden, men som i de fleste andre kampe i denne sæson, har holdet svært ved at udnytte boldovertag. Det blev sjældent farligt – eller bare tilnærmelsesvist farligt, når hjemmeholdet bragte bolden ind i det, som i amerikansk fodbold kaldes “red zone”. Den enlige angriber Douglas Ferreira var alt for ofte langt væk fra bolden, og hverken Matheus Leiria og Anders Holst kunne finde nøglerne til den massive Fredericia-defensiv. Brasilianeren har farten, men teknikken svigtede. Anders Holst var bedre på bolden, men han havde ikke farten. Dermed blev FCH for lette at læse og dæmme op for.

Nemt mål

Efter en halv time blev FC Helsingør advaret i den anden ende, da FC Fredericia relativt nemt kom fri til et åbent skud, som Anders Holvad svigtede grusomt på. Det gjorde holdkammeraten Christian Sørensen ikke nogle minutter senere.

Mens FCH’s højre forsvar pludselig legede statuer, fik FCF-spilleren lov til i to omgange at sparke på mål, og nummer to gik ind ved forreste stolpe.

Trænerteamet tog konsekvensen i pausen, hvor en meget anonym Mikkel Basse blev byttet med angriberen Nicolas Mortensen ind. Det var ved at give gevinst efter 10 minutter, hvor han fik en helt åben mulighed tæt inde under mål, men den dårlige afslutning var lige på FC Fredericias målmand.

Ellers var det svært at få øje på den store effekt af udskiftningen. FC Helsingør spillede alt for langsomt til at true gæsterne, og der var aldrig nogen trussel fra distancen.

10 minutter før tid satte Christian Lønstrup gang i det såkaldte “10 minutters-spil”, hvor FC Helsingørs høje drenge sendes i front for at skabe noget ravage. Det lykkedes de sporadisk med, men FC Fredericias bagkæde tacklede tingene med ro og overblik og fik afværget hver eneste gang. Derfor endte det også med en smal udesejr.

FC Fredericia spille mildt sagt med meget få finesser, men mod et sløvt FC Helsingør-hold var det nok til tre point.

En bekymrende dårlig indsats, der må give Christian Lønstrup og hans team meget at tænke over inden onsdagens opgør på udebane mod Hvidovre. Der er mange ting, som ikke har fungeret i de første fire runder.

FCH (4-5-1): Mikkel Bruhn – Martin Fisch (79. Daniel Jørgensen), Pascal Gregor, Andreas Holm, Frederik Bay – Matheus Leiria, Mikkel Basse (46. Nicolas Mortensen), Christian “TK” Køhler, Anders Holst (58. Sebastian Elvang), Patrick Olsen – Douglas Ferreira.

Advarsler: Jakob Buus (42.), Christian Ege Nielsen (70.), Sebastian Buch (89.)

Artiklen sidst ændret: 19. august 2018 15:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5, 2/7

Job i Nordsjælland

HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379, skift maj, juni
Helsingør Svømmehal, 1752881 kunde 655501, 25.000 visninger side
Forsyning 375744, 1758728 15-20.000 win juli 19/20
Nybolig april 19/20 10-15.000 win 1753046

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu