Af Tine Zedeler

Erhvervsskolen: Uddannelser bliver i Helsingør

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Erhvervsskolen Nordsjælland flytter ikke uddannelser til Hillerød og vil også gerne udbygge med flere uddannelser, oplyser Adrian Tresoglavic, Erhvervsskolen Nordsjælland.

HELSINGØR: Selv om bygningerne på Rasmus Knudsens Vej er ved at blive klargjort til salg, er der ikke risiko for, at erhvervsuddannelserne er i fare for at forsvinde fra Helsingør. Det oplyser direktøren for Erhvervsskolen Nordsjælland.

– Vi ønsker at være i Helsingør og bevare uddannelserne, næsten uanset hvor det bliver. Det føles rimeligt og rigtigt i forhold til den efterspørgsel der er, at vi er i Helsingør. Det er også noget, bestyrelsen for Knord, som vi forventer at fusionere med i 2019, kan se potentialet i, siger Adrian Tresoglavic.

Vil gerne udvide

Direktøren påpeger, at der siden efteråret sidste år, hvor erhvervsskolens bestyrelse besluttede at sætte bygningerne til salg og overvejede at flytte i første omgang 120, senere 60, elever til Hillerød, har bestyrelse og ledelse i samarbejde med Helsingør Kommune arbejdet henimod at blive en del af det nye planlagte campus på Rønnebær Allé. Det har været en proces, oplyser han.

– Vi ser os selv som en del af et nyt kommende campus. Samtidig vil vi også gerne udvide med nye uddannelser. Vi er i gang med at undersøge muligheden for det, siger Adrian Tresoglavic.

Erhvervsskolens bygninger på Rasmus Knudsens Vej er i øjeblikket ved at blive klargjort til salg. Men uanset hvor hurtigt bygningerne står til at blive solgt, bliver eleverne i Helsingør.

– Det er der forskellige modeller for. Med lidt god planlægning kan det godt lade sig gøre at flytte elever og uddannelser gnidningsfrit til en anden adresse i Helsingør. Uanset hvad er det en længere proces. Vi flytter ikke her og nu, siger Adrian Tresoglavic.

Positivt signal

Formand for Socialdemokraterne Henrik Møller glæder sig over udmeldingen.

– Det er et positivt signal. Det skal vi tage imod og glæde os over. Vi håber, at vi i løbet af et par år kan levere et nyt campus, siger Henrik Møller.

Han påpeger, det er vigtigt at udbrede kendskabet til erhvervsskolen på folkeskoleniveau.

– Vi skal finde ud af, hvordan vi kan gøre det mere attraktivt at få de unge til at søge ind på erhvervsskolen, siger Henrik Møller.

Også borgmester Benedikte Kiær ser positivt på udmeldingen.

– Det er jeg ekstremt glad for. Det er en stor glæde for Byrådet, og for de medarbejdere der er involveret i processen. Det er utroligt vigtigt, at vi som kommune med den størrelse vi har, har en velfungerende erhvervsskole, siger Benedikte Kiær.

Borgmesteren påpeger, at der er en “rigtig god dialog med erhvervsskolens ledelse” om den plan, der er om at etablere et nyt campus ved det gamle Småkage-industriområde ved Rønnebær Allé.

– Det vi har sat i søen, har styrket samarbejdet med erhvervsskolen, siger Benedikte Kiær.

Drøn på

Borgmesteren glæder sig over, at erhvervsskolen har et ønske om at udvide uddannelsesudbudet – som i dag tæller de gymnasiale uddannelser HHX, HTX samt de merkantile uddannelser – EUD.

– Det er meget glædeligt, at man er ved at afsøge mulighederne for at udvide uddannelserne. Med den planlagte fusionering mellem erhvervsskolen og Knord får erhvervsskolen endnu flere muskler til at løfte opgaven, siger Benedikte Kiær.

Hun oplyser, at der er fart på lokalplansprocessen og en investor på sidelinjen.

– Der er drøn på. Det tegner rigtig positivt. Investor er virkelig ivrig efter at komme i gang, siger Benedikte Kiær.

Artiklen sidst ændret: 20. august 2018 08:13

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5

Job i Nordsjælland

Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624
Forsyning 375774 1729995 15-20.000 win juni 19/20
Borgerkroen 379696, 1754488 10-15.000 win juni 19/20
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu