Af Niels Berg

Ko kælvede mens den stod fanget i mose

Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side

Helsingør Kommunes Beredskab reddede mandag eftermiddag en ko op af en mose i Hellebæk Kohave. Koen nåede desværre at kælve, mens den sad fast i dyndet.

HELLEBÆK: Mandag ved 16-tiden fik Helsingør Kommunes Beredskab en melding fra en besøgende i Hellebæk Kohave om, at en ko sad fast i en mose tæt ved den tidligere avlsgård.

Beredskabsinspektør Mik Hansen fortæller, at han først rettede henvendelse til Dyrenes Beskyttelse, men her var der ikke umiddelbart nogen hjælp at hente.

- Men vore folk på brandstationen i Tikøb ved også noget om dyr, så jeg dirigerede et hold fra Tikøb ud til mosen. De troppede hurtigt op med en ATV med træk og spil og en firehjulstrækker, fortæller Mik Hansen.

I vand til halsen

Redningsmandskabet lagde blandt andet brandslanger ind under koen og fastgjorde dem til spillet med forskellige anordninger. Så begyndte de at trække koen op, men det var en vanskelig øvelse, for koen var umanerlig tung og var desuden sunket så langt ned i dyndet, at den stod i vand til halsen.

Men op kom den til sidst. Koen lagde sig ned på marken, men kort efter rejste den sig og begyndte straks at græsse. Hele indsatsen varede to timer. Der var dog ingen tvivl om, at det var i sidste øjeblik, koen blev reddet.

Har stået der et par døgn

- Man kunne se at den var udmagret, siger Mik Hansen.

- Skulderbladene stod ud fra kroppen. Men den har kunnet drikke under opholdet i mosen. Vi skønner at den har stået i mosen et par døgn, fortsætter han.

Tragisk nok var koen drægtig og under opholdet i mosen kælvede den. Under redningsaktionen fandt redningsholdet et dødt kalvefoster i mosevandet.

Koens ejer blev senere underrettet om redningsindsatsen og koens tilstand. Mik Hansen overvejer stadig, om der skal sendes en regning for aktionen til ejeren, eller om den skal arkiveres under godgørende indsatser ...

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 21. august 2018 08:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Nsnet.dk – læs online
Backe vin 374334 1725521 7/5 og 1 år frem  Visninger pr. md. 25.000 delt i 2 mat. Vin logo og top. Gin sky og side
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
vind salaer

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu