Parkeringsvagter tør ikke kontrollere Nordre Mole


Af Tine Zedeler

Nordsjællands Politi bør patruljere mere på Nordre Mole, mener Venstre-mand. (Foto: Torben Sørensen).

Der er problemer med ulovligt bilræs og banderelaterede personer, der holder til på Nordre Mole i Helsingør Havn. Formand for Venstre i Helsingør, Bjørn Cronquist, opfordrer til en indsats over for den utryghedsskabende adfærd, for ifølge Venstre-manden, tør parkeringsvagterne ikke håndhæve loven i området.

HELSINGØR: Der skal og må ske noget, mener Bjørn Cronquist, som ud over at bo i bymidten i Helsingør også er formand for Venstre i Helsingør.

– Vi vil i Venstre gerne sætte fokus på noget af den utryghedsskabende adfærd, der desværre forekommer. Ikke kun på Nordre Mole men også i centrum af byen, siger Bjørn Cronquist.

Helsingør Dagblad omtalte i forrige uge, at der er problemer med bilister, der trods bilzoneforbuddet, benytter Nordre Mole som parkeringsareal- Jeg har som medlem af bestyrelsen i Venstre modtaget henvendelser fra borgere, og ved selvsyn konstateret at der er et problem med omfattende og daglig parkering på arealet. I gennemsnit parkerer der uretmæssigt 20-30 biler hver aften på. På trods af den tydelige skiltning og indkørselsforbud, siger Bjørn Cronquist.

P-vagter tør ikke håndhæve regler

Som omtalt i avisen er der angiveligt også problemer med banderelaterede personer, som spreder utryghed på molen.

En oplysning som Bjørn Cronquist, der har været i kontakt med parkeringsselskabet , der har ansvaret for at håndhæve reglerne på Nordre Mole, kan bekræfte.

Det fremgår også af mailkorrespondancen mellem Bjørn Cronquist og firmaet Apcoa, der driver parkeringsselskabet Europark

” Vagterne, som kommer på området, oplyser, at området ofte bliver benyttet af personer fra bandemiljøet og af sikkerhedsmæssige hensyn, så holder vagterne sig væk”, oplyser en ansat i Apcoa Parkering Danmark i en mail som svar på henvendelsen.

Bander bestemmer

Det er chokerende oplysninger, mener Bjørn Cronqvist, som har henvendt sig til Nordsjællands Politi i sagen.

– Jeg er rystet over tingenes tilstand. Det kan ikke være meningen, at bandemiljøet skal sætte dagsordenen og parkeringsvagterne ikke tør udføre deres arbejde, siger Bjørn Cronqvist.

Han har i forbindelse med sin henvendelse til politiet, opfordret til, at der bliver gjort noget ved problemet.

– Politiet har bekræftet at de vil sætte mere fokus på området, og at det er dem, der skal håndhæve indkørselsforbuddet, siger Bjørn Cronqvist.

Bilræs i Stengade

Venstreformanden påpeger, at det ikke kun er på Nordre Mole, der er problemer med ulovlig bilkørsel og utryghedsskabende adfærd. Det foregår også i Stengade, udenfor butikkernes åbningstid.

– Det er typisk unge i en stor BMW, som ræser ned gennem gågaden og ikke respekterer skiltningen. Det er desværre et tiltagende problem, mener Bjørn Cronquist.

Fælles sag

Venstre-formanden oplyser, at Venstre, som har politikeren Mette Lene Jensen repræsenteret i Helsingør Byråd, vil stille forslag til byrådet om at skabe en fælles løsning, som kan komme problemerne med utryghedsskabende opførsel til livs.

– Vi er et lille parti i byrådet, men derfor vi vil godt være med til at bane vejen for en løsning. Venstre ønsker at man fra Byrådets side kræver mere fokus på problemerne. Måske det kan være nødvendigt at etablere pullerter for enden af Stengade, som dem ved Nordre Mole. Vi er godt klar over, at det kun er symptombehandling, men det kan være en af løsningerne, siger Bjørn Cronquist.

Det har ikke været muligt indenfor redaktionens deadline at indhente en kommentar i sagen hos Nordsjællands Politi, som Helsingør Dagblad har lagt besked.

Artiklen sidst ændret: 21. august 2018 13:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018