Et fejlindgreb af Mikkel Bruhn blev dyrt for FC Helsingør i udekampen mod Hvidovre. (Foto: Claus Birch)

Af Andreas Mayerhofer

FC Helsingør tabte til oprykkere

mestergartneren side+logo 25.000 win win 1. april og 1 år frem

Uden Christian Lønstrup på bænken måtte FC Helsingør se sig slået af oprykkerne fra Hvidovre IF.

Hvidovre IF – FCH 1-0 (0-0)

1-0 Nicolai Bak Johannessen (68.)

Tilskuere: 1.006

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør er i store problemer i 1. division.

Med nederlag for anden kamp i træk dumpede FC Helsingør ned i den tunge ende af Danmarks næstbedste fodboldrække, da Hvidovre med et mål i anden halvleg sikrede sejren i den københavnske forstad.

FC Helsingør, der var tilbage i 4-4-2-opstillingen, kom bedst fra start. Indledningsvis blev det til et hav af hjørnespark, der lå ganske pænt, og Pascal Gregor var på et af disse tæt på.

Efter et kvarter kom gæsterne for alvor tæt på med tre store chancer på få minutter. Først var det Nicolas Mortensen, der i en meget fri position uskarpt sendte bolden i sidenettet. Matheus Leiria kom tættere på minuttet senere, da han efter en god dribletur tvang Hvidovres keeper ud i en god redning, der sendte bolden på stolen, og kort efter var det Mikkel Basse, som med en god flugter hamrede bolden lige forbi den ene stolpe.

Hvidovre fik styr på organisationen igen og fik skubbet spillet længere frem, men det var ikke meget, som oprykkerne bød ind med i Mikkel Bruhns felt. Det blev til et enkelt skud fra distancen, men den havde den store keeper styr på.

FC Helsingør fik et par gode skudforsøg inden pausen, men præcisionen i afslutningerne manglede.

Målmandsfejl kostede point

Efter pausen var rollerne byttet om. Det var Hvidovre, som kom med mest energi og bankede på hos FCH-defensiven. Det blev til et par gode muligheder i de første minutter, inden kampen igen blev neutraliseret. Netop som kampen rundede tre fjerde fjerdedele af spilletiden gik det så galt for FC Helsingør i en ellers tilsyneladende ufarlig situation. I høj ballonbold blev sendt bagest i feltet, men da Mikkel Bruhn endte helt fejlplaceret efter først at gøre udfald mod at komme ud, så kunne Nicolai Bak Johannessen med et blødt hovedstød sende bolden over i modsatte side af målet.

En klar målmandsfadæse.

Målet rystede tydeligvis gæsterne, der efter en elendig start på anden halvleg skulle løfte spillet drastisk. Det havde de mere end svært ved, og med et kvarter igen måtte Mikkel Bruhn reparere på fejlen ved målet, da han i rigtig fin stil stoppede en Hvidovre-friløber.

Den vikarierende cheftræner, Brian Gellert, skiftede ud tre gange i det sidste kvarter, hvor Adnan Mohammad og de to unge spillere Carl Lange og Nicolas Willumsen kom på banen.

Det havde begrænset effekt, men fem minutter før tid kom der en gigantisk chance til Douglas Ferreira, der i et tæt pakket målfelt fik en stor skudmulighed, men på selve målstregen blev bolden stoppet.

MEre blev det ikke til, og FC Helsingør står nu med fem point for fem kampe.

FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn – Jonas Henriksen, Pascal Gregor, Andreas Holm, Frederik Bay – Patrick Olsen, Mikkel Basse (70. Adnan Mohammad), Christian “TK” Køhler, Matheus Leiria (82. Nicolas Willumsen) – Douglas Ferreira, Nicolas Mortensen (70. Carl Lange).

Advarsler: Magnus Fredslund (78.), Casper Lowen Jensen (83.)

Artiklen sidst ændret: 22. august 2018 20:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725099. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Job i Nordsjælland

Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Nsnet.dk – læs online
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu