Af Helsingør Dagblad

Klumme: Mennesker med passion

Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo

Claus Nissen er indfødt helsingoraner årgang 1964. Han er gift og har tre voksne børn. Han driver vinhandel i Prøvestenscenteret, og bruger sin fritid på vinskoler i Helsingør Vinmuseumsforening: Og så er Claus Nissen også formand for Centerforeningen i Prøvestens Centret og Detalhandelsforeningen i Helsingør Kommune.

Man bliver så glad, når man møder mennesker, der brænder for deres ting.

Som vinhandler har jeg mødt en del mennesker, der virkelig har imponeret mig med deres engagement for det, de laver.

Det har været lige fra vinmageren Hamilton i Portugal, der flere gange er blevet kåret et en af landets bedste winemakers. Han har små hemmeligheder bagerst i kælderen, hvor han med et stort smil og tårer i øjnene, skænker direkte fra vinfadet. Efterhånden som man kommer fadene igennem, får man en historie omkring hele vækstsæsonen, og hvor meget arbejde, der ligger i at skabe den helt gode vin.

Et andet eksempel er en lille restaurant i det tyske vinområde Nahe, hvor jeg ved en tilfældighed fandt denne lille restaurant. Restaurant Hermannhöhle-Weck kunne præsentere sublim gastronomi. Han, værten, havde plads til 25 gæster. Vinkortet havde kun med lokale producenter med. Producenter, han kendte privat. Hans passion for at drive denne lille perle var funderet i, at han havde arbejdet på flere 3-stjerede Michelin-restauranter i Tyskland og Schweiz, men nu ville han hellere gå og hygge sig med de kunder der kom på besøg. Det resulterede i, at han ofte endte for enden af bordet, hvor han fortalte livligt om sin fortid og om at skrue ned for tempoet. Selvfølgelig over et par ekstra glas vin på huset regning. Der kommer jeg gerne igen.

Lokalt har jeg også haft fornøjelsen af at møde mennesker, der brænder for det, de gør. Mariana og Oscar, der for en del år siden overtog Anno 1880 i Helsingør, og døbte stedet om til La Dolce Vita (det søde liv). De startede fra scratch, og i løbet af et par år fik de bygget Helsingørs bedste italienske restaurant op. Her var man ikke i tvivl om, at kærligheden til at lave lækker italiensk mad, krydret med en god service var i centrum, når man besøgte dem.

Ocsar var også i gang med et lille mejeri i Rødovre. Det gjorde, at han på et tidspunkt måtte vælge mellem La Dolce Vita og La Treccia, som mejeriet hedder. Osten vandt over køkkenet. Desværre for os i Helsingør. Jeg forstår somænd godt Oscar. Der er nok betydeligt mere arbejde i restauranten end i mejeriet.

I idrætslivet, som jeg på et tidspunkt selv var en del af, har jeg mødt virkelig mange trænere og ledere, der havde overskud til at tage sig at andre folks børn og unge. De står i kø for at blive nævnt. Så lad mig nævne et par stykker: Den lune Kjeld Knoll fra judoklubben, den gode organisator Frank Jensen fra Snekkersten IF, og den altid glade Flemming Larsen fra HSOK. De er i alle foreninger. Der er mange mennesker, der i alle mulige foreninger gør en forskel. Deres overskud og passion imponerer mig hver gang, jeg møder dem.

Tilbage til vinens verden, hvor jeg bevæger mig mest. For i den verden har jeg mødt en familie, der om nogen har gjort kæmpe indtryk på mig. I den sydlige dele af Toscana ligger den lille kommune Montalcino. Den er hjemsted for den største producent af Brunello, Castello Banfi, der er en af Italiens topvine. Her havde jeg for et par år siden den store oplevelse at møde ejeren, John Mariani, en ældre herre på 84. En italiensk herre, der når man spurgte lidt ind, havde en spændende historie. Dels er hans personlige historie interessant, men når han begyndte at fortælle om sin gerning og sit vineri, bliver man bjergtaget. Mens vi snakkede sammen, opdagede han min lille Banfi-pin (altså fra hans vingård), som sad på mit revers. Han lyste op i et stort grin og udbrød: ”You got one, I got one” – welcome to the family, og siden er jeg blevet kaldt Zio Claus. Zio betyder onkel, og min kone jo så være Zia ”tanten”.

Når jeg møder mennesker med stor passion, prøver jeg at huske at fortælle dem, at de gør en forskel. Det kunne vi godt blive bedre til herhjemme. Så jeg synes, at du, kære læser, skal skal rose dem, der gør en forskel og som gør dig glad.

Du ved godt, hvem de er 🙂

Artiklen sidst ændret: 22. august 2018 15:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517

Job i Nordsjælland

Frøsø april 19/20 , 15-20.000 win win 1752468
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side. ny jan 19, ny feb 19
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379
Bybornemann april 19/20 10-15.000 1751645 win win

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu