Af Tine Zedeler

Elever fra 6. a har designet møbler til koloni på Mars

Jobo bilcenter, 374274, 1724821, 20000 visninger logo/side

Sjetteklasseselever Fra Espergærde Skole har designet møbler til bemandet koloni på Mars.
Af Tine Zedeler

HELSINGØR: - Det har været sjovt at være med til, fortæller 12-årige Lara Geoffroy fra 6.a på Espergærde Skole, mens hun viser en model frem af en rumkapsel-bolig, som hun sammen med klassekammeraten Emil Engstrøm har designet møbler til.

Eleverne har arbejdet med at designe et møbel for to personer, der skal have en social og praktisk funktion, samtidig med, der skulle tages højde for begrænset valg og materialevalg.

Et projekt som tilsammen omkring 50 elever fra 6.a og 6.b har været involveret i, som har strakt sig over et par måneder indtil sommerferien.

I går viste eleverne deres projekter frem. Det skete i forbindelse med en fernisering på Espergærde Bibliotek, hvor man kunne se modeller af de møbler, eleverne har fremstillet til rumprojektet " Mars One".

Et projekt, som kort fortalt går ud på, at der i 2031, i første omgang, skal sendes fire mennesker til Mars, hvor de skal etablere en koloni.

Engagerede

Projektet har indgået som en del af faget Håndværk & Design, men der er også blevet trukket på andre fag som naturfag og matematik.

- Eleverne har været fantastisk engagerede. De har synliggjort de tanker, de har gjort sig om, hvordan det er at bo på Mars med modeller af indretningen. Det betyder, at de elever, som mister koncentrationen, når læreren taler for meget, har haft mulighed for at bruge hænderne og fantasien, fortæller Michael Samulesson, som underviser eleverne i Håndværk og Design og sammen med tre andre lærere fra skolen har været involveret i Mars One-undervisningsprojektet.

Projektet har fået økonomisk og praktisk støtte fra Statens Kunstfond samt arkitekterne Julie Dufour og Charlotte Carstensen, der har faciliteret store dele af processen.

- Vi har tidligere arbejdet med at designe treetophouses. Det har, som det vi lige har arbejdet med, været et professionelt greb, så eleverne kunne tænke, diskutere, og bygge sig frem til løsninger, der ikke lagde sig op af de allerede kendte, fortæller Michael Samuelsson.

Ekstreme livsbetingelser

Eleverne har også lavet en QR-kode der kan aflæses med en smartphone, hvor den færdige løsning præsenteteres i en lille elevproduceret film.

Og så har de haft besøg af Christian O. Knudsen som er med i udvælgelsesprocessen om at blive en af de personer, der bliver sendt til Mars i 2031.

Han har fortalt eleverne om de ekstreme livsbetingelser der er, og hvordan det er, at skulle give afkald på for eksempel familie, venner og børn, da der p.t. ikke er nogle tekniske muligheder for at vende tilbage. Det er en enkelt billet. En omstændighed der har gjort stort indtryk på eleverne.

- Det kunne være fedt at tage afsted, men ikke når man ikke kan komme tilbage. Så vil jeg helst blive på Jorden, fortæller Mira Gowing Holstebroe fra 6.a.

- Vi har fået at vide, at man kun kan leve på Mars tre til fire år, fortæller klassekammeraten Anna Stausholm.

I forbindelse med ferniseringen i går optrådte eleverne med en fællessang om missionen, og der blev budt på saftevand og marshmellows.

Elevernes udstilling kan ses på Espergærde Bibliotek i foyeren de kommende tre uger.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 23. august 2018 05:00

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Seneste Artikler

Kunne du tænke dig at blive gift ved en lynvielse?

Job i Nordsjælland

Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
Casper Andersson 24/5 18 – 24/5 19 25.000 1726606 logo
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu