Fiskeriminister Eva Kjer Hansen, ombord på fiskerikontrollens skib Havørnen, her sammen med skibsfører John Poulsen, torsdag morgen i det nordlige Øresund på grænsen til Kattegat. ( Foto: Kirsten Moth)

Af Kirsten Moth

Minister til kamp mod ulovligt fiskeri i Øresund

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

ØRESUND: Afsløringen af flere tilfælde af ulovligt fiskeri i Øresund fører nu til, at fiskeriminister Eva Kjer Hansen, Venstre, vil stille et forslag om en ændring af fiskeriloven, så de mindre fiskefartøjer under 12 meter har pligt til at installere en såkaldt black box.

Forslaget om krav til at have en "sladrehank" ombord stiller fiskeriministeren til alle partiernes fiskeriordførere og Folketinget og kravet kan blive en realitet allerede næste år.

- Jeg reagerer på de flere tilfælde af ulovligt fiskeri, der er blevet registreret i Øresund. Over årene er det blevet til en række tilfælde med brug af ulovligt trawl på ulovlige fiskepladser i Øresund. Motivet er helt enkelt, at man vil have flest mulige fisk på kortest mulig tid. Og det går jo ud over de lovlydige fiskere og bæredygtigheden i fiskeriet, sagde fiskeriminister Eva Kjer Hansen, da hun torsdag morgen sammen med Helsingør Dagblad sejlede ud fra Gilleje Havn ombord på Fiskerikontrollens fartøj Havørnen.

Størstedelen af Øresund har siden 1930' erne været underlagt et trawlforbud. Forbuddet mod brugen af dette fiskeredskab har ifølge flere fagfolk, blandt andre chefen for Øresundsakvariet, Jens Peder Jeppesen, betydet et usædvanligt og værdifuldt rigt liv i Øresund.

Ifølge ministeren har der været en række overvejelser om, hvordan en skærpet kontrol med ulovligt fiskeri skærpes bedst og mest effektivt, blandt andet baseret på Fiskerikontrollens indberetninger over en årrække.

Metoden anvendes som det eneste sted i Danmark allerede i Limfjorden i forbindelse med muslingefiskeriet og her er det, ifølge ministeren, blevet godt modtaget af fiskerne.

- Den hjemmel, der ligger til brugen af black box i muslingefiskeriet er helt specifik for dette område i Limfjorden. Og det er den hjemmel, jeg nu ønsker udbredt til også at omfatte Øresund. Samtidig vil lovændringen betyde, at sanktionerne strammes tilsvarende, siger fiskeriministeren til Helsingør Dagblad.

Se videoen fra fiskerikontrollens skib Havørnen, hvor fiskeriinspektør Jacob Handrup fortæller, hvordan den fungerer og hvad den registrerer.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 23. august 2018 12:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtning til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
AH modegarn 39169 1723845 logo 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
AH modegarn 39169 1723845  top 40.000 win win 1. maj 18-1. maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu