Af Helsingør Dagblad

Klumme: Grib livet!

Sport direct, Kundenr: 378087, Ordrenr 1725531, 25.000 visninger side

Janus Kyhl, direktør for FC Helsingør og nyslået medlem af byrådet. I 1992 trak helsingoraneren Marianne den hurtigttalende Janus fra Hørsholm til Helsingør. Det blev så til to børn og et hus i Ålsgårde, hvor Janus nu slår sine private folder.

Når et menneske forlader os, får det mig altid til at tænke tilbage.

Tænke tilbage på gode stunder. Tænke tilbage på, om noget kunne have været anderledes. Tænke på hvordan det ville have været, hvis vedkommende stadig var hos os. Og ikke mindst: Tænke tilbage på eller mindes den person, det menneske, som vedkommende var.

Ofte, når jeg står i den situation, vender jeg tilbage til tanken ”Grib livet, mens du har det”, for vi ved ikke, hvornår det er for sent.

Jeg har netop sagt ”på gensyn” til en god ven og medarbejder. På gensyn, fordi jeg er så dårlig til at tage afsked, og fordi det bare er for hårdt at tænke på, at man ikke kommer til at møde den person, man holdt så meget af, igen. Så hvem ved, måske en dag hinsides…

Da jeg sad der i Domkirken i mandags, fløj tankerne gennem hovedet på mig. Lørdag havde jeg med glæde haft æren af at vie et par som glade stod i solen og sagde ja til hinanden. Ja, til at følges ud i livet, og ja til at nyde årene, der kommer. I lyst og nød. Et øjeblik så fuld af kærlighed. En meget meningsfyldt handling.

Nu sad jeg her, blot to døgn efter i en smukt pyntet, og stuvende fuld, kirke og sagde farvel til en person, som havde så meget at byde på, og som langtfra var færdig med at berige os med sin tilstedeværelse. Hvis det da ikke var for sygdom. Helt og aldeles meningsløst, og i så stor kontrast til lørdagens handling, at det får tårerne frem i øjnene, mens jeg skriver disse ord.

Min ven var om nogen en, der greb livet, og derfor fik det mig denne gang til at tænke ekstra meget på dette begreb. Han var livsglad, positiv og altid til stede for andre mennesker. Han så altid lyst på livet, og tog aldrig sorgerne på forskud.

Det sætter hverdagens små udfordringer i kontrast. Hvad er det vi ærgrer over? Hvorfor lader vi os irritere af ligegyldigheder? Hvad er det, vi bruger vores tid på?

Se nu for eksempel på noget, vi stort set alle gør hver dag. 10 minutter på Facebook. Facebook er i høj grad er fyldt med alt andet end positivitet og nærvær. Her har folk i lokale debatgrupper travlt med at være sortseere, tage sorgerne på forskud og hakke på hinanden. Her er der ikke efterladt plads til overskud, til positivitet, og plads til forskelligheder. Ja, man bliver nærmest helt flov, når man sidder og læser debatterne derinde.

Lad det ligge, giv slip og giv dig i stedet tid og plads til at nyde livet, mens du kan. Vis overskud i hverdagen, lad dig ikke frustrere af bilisten foran dig, for det nytter alligevel ikke noget.

De sidste par uger har for alvor fået mig til at indse, at vi har en forpligtelse til at få det bedste ud af det, vi er blevet tildelt her i livet. Huske at stå op om morgenen med et smil på læben, glæde sig over hverdagen uanset vejret, ja sågar nyde hverdagens små trakasserier, som jo altid vil være der, uanset hvem man er. Have overskud til andre, ja selv til dem, der har svært ved at vise overskud til andre.

Nu vil jeg sætte mig og nyde et godt glas vin, og skåle med Torben. Og ja, for resten; vinen er naturligvis også en Torben har anbefalet, for det kunne han også, som så meget andet.

Carpe diem. Lev livet i dag uden at tænke over morgendagens bekymringer. Grib livet, og nyd det, mens du kan. Det har vi, der er tilbage, en pligt til i respekt for dem, der har forladt os.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 24. august 2018 14:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger side/logo
Låsesmeden, 279278,1724845, 25.000 visninger Logo
Bruuns rengøring logo  25.000 april 17 og 1 år frem win win 1722013
prøvestenen logobanner
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu