Af Victor Kuhlman

79-årig brækkede benet i færgeulykke

3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128

Sonia Vassileva kom slemt til skade ombord på Færgen Hamlet, da den hamrede ind i molen i Helsingborg.

HELSINGØR: færgen M/F Hamlet sejlede onsdag i sidste uge direkte ind i molen ved Helsingborg med en hastighed på fire knop.

Uheldet gav et ordentlig bump og en udvendig skade på færgen.

De fleste slap fra sammenstødetmed småknubs, var meldingen fra Scandlines Helsingør-Helsingborg, der beklagede situationen.

Det viser sig dog, at en 79-årig bulgarsk kvinde ved navn Sonia Vassileva, der var på feriebesøg i Helsingør, faldt under kollisionen og kom slemt til skade.

Sonia Vassileva fik et brud på lårbenshalsen, et stort sår på albuen, vedvarende smerter i skulderen og et voldsomt slag ved højre øje, fortæller Jivka Langvad fra Hornbæk, der havde inviteret Sonia Vassileva, hendes mand, og en tredje veninde på besøg i Danmark.

-De var ombord på færgen og i gang med at sætte deres bakker på plads, efter de havde drukket en kop kaffe. De havde glædet sig til at se Sverige, og det er jo oplagt, når man er på ferie i Helsingør.

Lige pludselig hører de en kæmpe lyd, som de først troede var en bombe. Det giver et ryk i hele færgen, og hun falder til jorden.

Hendes mand sad på en stol og kunne blot se til, mens hun lå i en pøl af blod på jorden.

– Han var jo skrækslagen og begyndte at græde, fordi han ikke vidste, hvad der var sket med hende. Alle passagerer blev efterfølgende tilbudt at tage til en svensk skadestue, men de var bange, kunne ikke sproget og ville bare hjem til mig. Derfor blev Sonia sat i en kørestol, og så måtte jeg hente dem på Helsingørs færgeterminal. Jeg kunne dog hurtigt se, at den var helt gal, og hun havde ubeskrivelige smerter, fortæller Jivka Langvad, der er pensionerede, men i flere år har arbejdet i det danske hospitalsvæsen.

Opfordrer til kommunikation

Hos Scandlines Helsingør- Helsingborg har man fundet frem til, at det, der førte til ulykken skyldes en menneskelig fejl, hvor en person i styrrummet ikke har manøvreret ordentligt forklarer, Jens Ole Hansen, der er administrerende direktør i HH Ferries Group. Han har stået for kommunikationen til pressen i forbindelsen med uheldet.

– Der var et bulgarsk ægtepar på færgen, der valgte at tage tilbage til Danmark i stedet for skadestuen i Helsingborg. Kvinden fik en kørestol, da hun havde slået hovedet og virkede forvirret, men vi vidste ikke på daværende tidspunkt, at hun havde brækket lårbenet, hvilket er helt forfærdelig ærgerligt.

Kommunikationen med parret var med tolk via telefon, og de ville helst tilbage til Helsingør. Vi er jo meget afhængige af at få tilbagemeldinger, når folk har været på skadestuen, for at vide, hvad der er sket med dem. Vi er selvfølgelig rigtig kede af at høre, at det har været så alvorligt, og jeg håber virkelig, at de kontakter os, så de almindelige ansvarsforanstaltninger kan træde i kraft. Jeg har ikke nogen information om dem, så det er svært for mig at gøre noget, før de har ringet, siger Jens Ole Hansen.

En rystende episode

Jivka Langvad har tænkt sig at kontakte Scandlines, men det har været vigtigt for hende, at have styr på situationen omkring hendes veninde først.

Sonia Vassileva har nemlig brugt dagene siden ulykken på at være indlagt på Nordsjællands Hospital i Hillerød, hvor hun er blevet opereret i låret og fået sat tre skruer ind, som skal blive siddende.

Nu venter en lang periode med genoptræning, og hun må vinke farvel til en ferie til Sicilien, som parret havde bestilt.

– De har jo været meget rystede over episoden, og man forventer jo ikke, at sådan noget kan ske. Selvom de er tæt på at være 80 år, er det en ferie de aldrig kommer til at glemme. Det mest frygtelige ved denne her episode er, at der er 25 procent chance for, at hun skal have en lårbensprotese, da hendes blodomløb ikke er særlig godt, fortæller Jivka Langvad, der har brugt de sidste seks dage på at køre fra Hornbæk til hospitalet i Hillerød og tilbage.

– Jeg ved ikke, hvad vi gør på onsdag, når de skal flyve hjem til Bulgarien igen. Selvom personalet på hospitalet har været gode, er hun selvfølgelig ked af, at det eneste hun får set af Danmark er fra en hospitalsseng, fortæller Jivka Langvad.

Artiklen sidst ændret: 28. august 2018 12:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20

Job i Nordsjælland

https://www.kunstnershoppen.dk/
Nsnet.dk – læs online
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334, udskift 3/5

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu