Af Tine Zedeler

Dykkerklub vil gerne invitere til dialogmøde

Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19 side artikel

Der er brug for en snak på tværs af brugerne af Trykkerdammen.

HELSINGØR: Der er behov for at alle parter mødes og taler sammen om Øresundsakvariets plan om at etablere et stenrev ved Trykkerdammen.

Det mener bestyrelsen for den lokale dykkerklub Aquanaut i lyset af den debat, der er. – Vi vil gerne forsøge at bygge bro mellem de forskellige interesser, der er. Derfor vil vi gerne tage initiativ til, at brugerne af Trykkerdammen mødes og tager en snak om de problemer der er, herunder også planen om at etablere et stenrev for at finde en fælles løsning, alle kan leve med.

– Vi tror godt, at det kan lade sig gøre at skabe en sikker passage i form af bøjer, som Øresundsakavariets chef Jens Peder Jeppessen også har foreslået. Men det kræver, at vi får en dialog, hvor alle kan komme til orde med deres synspunkter, siger klubformand Kim Schroeder.

En god ide

Helsingør Roklub er positiv overfor at mødes. Som tidligere omtalt i avisen er roklubben bekymret for at et stenrev, vil tiltrække endnu flere dykkere, og gøre det svært for roerne i forsvarlig afstand af passere dykkerne.

– Det vil vi gerne dukke op til. Det er en rigtig god ide at mødes og vende tingene sammen. Det var også noget vi viste interesse for i forbindelse med det møde Øresundsakvariet holdt. Vi har selv tænkt på at invitere dykkerne til en snak i roklubben. Dialog er det bedste grundlag for at skabe forståelse og de bedste resultater. Roklubben lægger også gerne lokaler til, hvis der er behov for det, siger Kjeld Bertelsen, formand for Helsingør Roklub .

Supergodt initiativ

Formand for Trykkerdammens Brolaug Sysser Dalsborg siger også ja tak til invitationen.

– Det er et vidunderligt initiativ, som vi gerne vil takke ja til. Der er brug for at alle kommer til orde på en god måde, siger Sysser Dalsborg,

Invitationen til dialogmøde gælder alle interessenter, herunder Øresundsakvariet, lokale og udenbys dykkerklubber, brolaug, forretningsdrivende og fiskere ligesom de lokale politikere også er velkomne til at deltage i mødet.

– Det er et supergodt initiativ, og det vi har efterspurgt. Hvis alle kan blive enige, er der jo ikke noget til hinder for at etablere et stenrev. Det er en glimrende ide, det er bare vigtigt, at roklubben ikke bliver forhindret i deres aktiviteter. Jeg deltager gerne, hvis jeg kan få det til at passe ind i kalenderen, siger radikal udvalgsformand Christian Holm Donatzky, formand for by-, plan og miljøudvalget.

Der er ikke sat dato på endnu, hvornår dialogmødet finder sted.

Beslutningen om at etablere et stenrev er sendt videre til idræts- og fritidsudvalget, som politikerne i by-plan- og miljøudvalget har besluttet.

Artiklen sidst ændret: 27. august 2018 04:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Rusmiddel 1727211, 25.000 vis 29/5 18-29/5 19 top

Job i Nordsjælland

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1752485
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu