En kvinde forsøgte søndag eftermiddag at dræbe sin halvsøster med en kniv her på Nederste Torpenvej i Humlebæk. (Foto: Lars Johannessen)

Af Niels Berg

Efter drabsforsøg på halvsøster: “Jeg fik ikke gjort det færdigt”

https://www.kunstnershoppen.dk/

HUMLEBÆK: Retten i Helsingør varetægtsfængslede mandag en 33-årig kvinde fra Hvidovre i fire uger i surrogat. I stedet for en arrest bliver hun anbragt på en psykiatrisk institution. Kvinden er sigtet for forsøg på drab på sin 13-år yngre halvsøster uden for en bolig på Nederste Torpenvej i Humlebæk, søndag eftermiddag.

Ifølge politiet overfaldt hun halvsøsteren på en flyttevogn, mens denne var i færd med at bære møbler og andet inventar i huset. Pludselig stod hun bag hende med en “stor” køkkenkniv. Kniven hørte ikke til i hjemmet, viste det sig senere. Søsteren blev stukket tre gange i ryggen og i nakken, men slap med livet i behold. Knivstikkeren blev overmanden af sin stedfar, som også var til stede  på adressen, og bagefter tog moderen kniven fra sin datter og lagde den i opvaskemaskinen. Herfra blev den dog senere bjerget, så politiet kan sikre spor fra den.

Efter anholdelsen sagde den 33-årig psykisk syge kvinde, at hun havde haft til hensigt at myrde søsteren med kniven.

– Men jeg fik ikke gjort det færdigt, tilføjede hun ifølge politirapporten.

I politibilen var hun tydeligt uligevægtig og skulle have sagt at hun “havde så mange mord i hovedet”. Efter anholdelsen og en afhøring blev hun søndag aften indlagt på psykiatrisk hospital, men lægerne fandt, at hun var i stand til at møde frem til den følgende dags grundlovsforhør. Her nægtede hun sig skyldig, men hun nægtede sat udtale sig. Gennem sin forsvarer lod kvinden retten vide, at hun ikke kunne huske noget fra episoden. Motivet til drabsforsøget på den 20-årige halvsøster kom derfor ikke frem i retten.

Den sigtede har været stofmisbruger i flere år og har en diagnose som skizofren. Hun, som har en tidligere dom for vold eller trusler mod embedsmand i funktion, er flere gange blevet tvangsindlagt på psykiatriske afdelinger, og på et tidspunkt blev hun anbragt på Sct. Hans Psykiatriske Center, hvor der desværre “flød med stoffer”, som det hed, da politirapporterne om sagen blev læst op i retten.

Fængslingen i surrogat blev ikke kæret.

 

 

Artiklen sidst ændret: 27. august 2018 14:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Holmen, 1723975, 12.000 visninger top

Job i Nordsjælland

Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Viridis 25.000 visninger fra 1/5. Kunde 369687 ordre 1724844 logo/side
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
øresundsakvariet. Ordre 1724948. Kundenummer 373612. 25000 visninger Side/logo
Casper Andersson  24/5  18 – 24/5 19 25.000 1726606 top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu