Af Tine Zedeler

Lokal dykkerklub efter debat om sten-rev: Vi føler os hængt ud

Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Debatten om et stenrev ved Trykkerdammen får nu den lokale dykkerklub Aquanaut til at tage til genmæle og fortælle, hvordan det er at være udskældt dykker.
Af Tine Zedeler

HELSINGØR: – Vi føler os hængt ud. Vi har ikke haft trang til at blande os i debatten før nu. Men ovenpå den seneste udvikling, bliver vi nødt til at forsvare os, selv om vi helst vil dialogen, og ikke mudderkastningen. Men vi skal altså alle sammen være her, siger Kim Schroeder, mangeårig formand for den lokale sportsdykkerklub Aquanaut, som er en af de dykkerklubber, der jævnligt dykker ud for Trykkerdammen.

Kim Schroeder forklarer, at klubbens medlemmer er kede af at blive udstillede som nogle, der stjæler andres fisk.

Som omtalt i en artikel mi starten af sidste uge er der flere fritidsfiskere, der angiveligt oplever at få skåret deres net i stykker og tømt for fisk.

– Dykkerne bliver beskyldt for at skære garn op, men jeg kender ingen dykkere, der kunne finde på det. Hvis vi gerne vil have fisk med hjem, er det altså meget lettere selv at fange dem, mens vi er i vandet end at tømme en ruse for fisk, forklarer Kim Shroeder.

-Det jeg harcellerer over er, at man beskylder folk for noget uden at bringe dokumentation til torvs. Er det politianmeldt, eller er det bare ammestuehistorier ? Siger Rene Madsen, menigt medlem af Aguanaut.

Dykkerklubben undrer sig også over, at der bliver sået tvivl om lovligheden i at opholde sig i nærheden af fiskeredskaberne.

– Det bliver hævdet, at der skal være 300 meters afstand mellem dykkere og fiskeredskaber sat ud i vandet. Den regel gælder udelukkende for undervandsjagt – ikke almindelig dykning, påpeger Kim Schroeder.

Kastet sten og filmet

Medlemmmerne af dykkerklubben føler heller ikke, at det er berettiget, at de bliver beskyldt for en egocentreret adfærd.

– Godt nok bliver der ikke sat navn på, men det er klart, at når man læser i avisen, at folk er blevet overfuset af dykkere, så påvirker det os. Det skaber en dårlig stemning. Forholdene er i forvejen spidset til, siger instruktør Pia Borneland, som peger på flere situationer, hvor medlemmer af Aquanaut har været ude for situationer, hvor de har følt sig forulempede.

– Der er blevet kastet sten efter os fra en bro, selv om vi lå så langt ude, at vi ikke generede nogle. Vi er også blevet filmet med et kamera og overfuset imens, mens vi stod og klædte om, fortæller hun.

Skældt ud af dykkere

Pia Borneland fortæller, at hun godt kan forstå dem, der føler sig generede af dykkere.

– Der nogle, der fylder alt for meget. Vi har selv haft en clinch med en københavnsk dykkerklub, som ikke mente vi skulle blande os i at alt deres udstyr lå på broen og spærrede for andre. De havde selv betalt til broen, fik vi at vide. Vi har også givet lidt, men det betyder ikke, at vi ikke skal tage hensyn. Vi skal alle sammen være der, og man behøver altså ikke have sit udstyr liggende på broen. Det er rent dovenskab, siger Pia Borneland.

Hun oplyser, at selv om Trykkedammen bliver brugt af en del eventfirmaer, er det ikke alle, der har kommercielle interesser.

– Der kommer dykkere fra alle klubber. Det passer ikke at 90 procent af dem, der benytter Trykkerdammen er kommercielle. Der er en del, men vi er også rigtig mange sports- og fritidsdykkere, fortæller Pia Borneland.

Ikke eksisterende samarbejde

Dykkerklubben påpeger, at de har et stort ønske om at samarbejde med de øvrige brugere af Trykkerdammen.

– Vi har aldrig haft et godt samarbejde med fiskerne. Vi oplever ikke nogle problemer med badegæsterne, vi er også selv medlem af Trykkerdammens brolaug, fortæller Kim Schroeder.

Det er baggrunden for, at dykkerklubben gerne vil invitere til dialogmøde, som omtalt i en artikel i dagens avis.

Artiklen sidst ændret: 27. august 2018 04:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369

Job i Nordsjælland

Autoflex Autopartner 383167, 1754257 15-20.000 win, maj 19/20
Advodan april 19/20 15-20.000  win 2 banner 1753420
Silverline 24/7-24/7 19. 20.000 win win 1731324 logo
Multiflyt maj 19/20, 15-20.000 win win 17xxxx
Frøsø april 19/20, 15-20.000 win win 1752468

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu