Catch har haft sommerskoler med DTU i denne sommer.

Af Jesper Munch Nielsen

Catch får en ekstra million

Hornbæk Havnefest 26-28/7, 15-28/7 artikelbaner 1758546

Helsingør-initiativ for uddannelse får også kommunal økonomi som sikkerhedsnet i både 2020 og 2021.

HELSINGØR: Mens de fleste af Danmarks studerende var på sommerferie, var der alligevel knald på i Helsingørs Catch-uddannelse i juli. Flere uger med sommerskoler var en stor succes arrangeret i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet var endnu en succes for den nyskabende institution, startet op for kun halvandet år siden, med base på Kulturværftet.

Flere samarbejder og successer ser ud til at vente forude. For i forbindelse med budgetforliget for 2019, som et stort flertal i Helsingør Byråd har aftalt, er der blevet afsat en million kroner til at fortsætte Catch i både 2020 og 2021.

Prototyper på bordet

Catch er tænkt som et kreativt uddannelsessted med teknologi, innovation og kunst som omdrejningspunkter.

Uddannelsen har i år gennemført uddannelsesforløb sammen med Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Malmö Universitet, IT-Universitetet og Danmarks Tekniske Universitet. De studerende får blandt andet mulighed for at prøve kræfter med udfordringer fra lokale virksomheder.

Men kommunen ønsker også, at Catch skal tilbyde at være væksthus og udviklingslegeplads for Helsingørs iværksættere og opstartsvirksomheder udefra. Et Catch-værksted, hvor virksomheder og borgere kan få mulighed for at arbejde, blandt andet med prototype, er også en del af projektet.

– På værkstedet kan lokale virksomheder, som har brug for at få lavet for eksempel en prototype, komme og arbejde. Og i forhold til Catch har vi fundet ud af, at det er helt unikt for en uddannelse netop at få testet ideer og prototype og så videre af i en virkelighed, som den er i Helsingør kommune, siger Majken Overgaard, leder af Catch.

Væksthus for udvikling

Oprindelig gik den kommunalt afsatte Catch-økonomi kun til og med 2019. Men politikerne i byrådet har erkendt, at det ikke er muligt med så kort afsæt for Catch at komme ind i langvarige samarbejder med videregående uddannelsesinstitutioner og få stablet en økonomisk bæredygtig forretningsmodel med ekstern finansiering på benene. Så derfor er der nu penge til Catch også i årene efter 2019.

– Vi har haft halvandet år til at teste, hvad der kan lade sig gøre med både uddannelse, værksted, væksthus for udvikling og cases med virksomheder. Og da vi gik i gang, troede vi, at der ville være en naturlig selektion, fordi noget ikke kunne lade sig gøre. Men der har været samarbejdspartnere og mulighed for det hele, så vi kan rent faktisk vælge. Nu skal vi have fokuseret indsatsen, siger Majken Overgaard, leder af Catch.

Marmorblokken

Den fokusering vil Helsingør Byråd gerne støtte – med den omtalte million i 2020 og året efter

– Hvorfor skal kommunen gøre det, er der sikkert nogle, der spørger. Men den beslutning tog vi jo for flere år siden, da vi gik i gang med Catch. Begrundelsen var, at universiteterne, virksomhederne og andre aktører efterspurgte det her tilbud. De resultater, der er skabt, er så gode, at vi gerne vil fortsætte. Vi kan også se, at Catch er ved at have god kontakt til virksomhederne, og det kan være med til at fastholde og tiltrække virksomheder i Helsingør, siger Henrik Møller, fungerende borgmeste

Catch-lederen glæder sig over, at Helsingør Byråd nu har bevilget økonomi til uddannelsen også i 2020 og 2021. Så kan skulptur-arbejdet fortsætte.

– Jeg sammenligner det lidt med at lave en skulptur i marmor. For halvandet år siden vidste vi, at vi skulle have en skulptur, men havde bare en stor marmorblok. Nu er vi i gang med at hugge omridset ud, og senere kan vi så gøre skulpturen færdig og få alle detaljerne med, siger Majken Overgaard.

Artiklen sidst ændret: 28. august 2018 16:30

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20

Job i Nordsjælland

Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
Nature by hand april 19/20 15-20.000 win win, indtil 11/5, skift 29/5 1751631
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu