Udvalg skal drøfte førstehjælp i folkeskolen

Af Tine Zedeler

Udvalg skal drøfte førstehjælp i folkeskolen

Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo

Børne- og uddannelsesudvalget skal drøfte om undervisningen i livreddende førstehjælp i fremtiden skal varetages af Helsingør Kommunes Beredskab.

HELSINGØR: Som det er i dag, får alle kommunens ottendeklasseselever undervisning i livreddende førstehjælp på Ungdomsskolen. Et kursus der strækker sig over 12 timer, fordelt på to dage.

Det er ikke sikkert, at det også bliver sådan i fremtiden. Således er der lagt op til at Børne- og uddannelsesudvalget skal drøfte, om det kan være fordele ved at ændre på den nuværende undervisning. Et forslag, der udspringer af budgetforliget for 2019, hvor der oprindelig var lagt op til en årlig besparelse på 250.000 kroner ved at lade Helsingør Beredskab overtage opgaven i stedet for Ungdomsskolen.

- Vi havde det med i puljen, men det blev pillet helt ud. der var nogle tvivlsspørgsmål, herunder hvor stor besparelsen reelt er, forklarer Jens Bertram, konservativ gruppeformand.

Vil gerne øge rekruttering

Jens Bertram peger på, at forslaget om at lade Helsingør Kommunes Beredskab stå for undervisningen er én af de muligheder, der er lagt op til udvalget skal drøfte.

- Tanken er: " hvorfor lader vi ikke vores eget beredskab stå for opgaven". Dermed øger vi også muligheden for i fremtiden at rekruttere frivillige brandmænd, som vi har et stort behov for. I forvejen har beredskabet et brandslukningskursus for eleverne, siger Jens Bertram.

Vigtigt signal

Skoleleder for Helsingør Skoledistrikt Kari Jørgensen oplyser, at Ungdomsskolens undervisning i førstehjælp får positivt fedback.

- Det er et superfint tilbud, som eleverne fortæller, de er rigtig glade for. Det at det sker et andet sted end på skolen, opleves også som en god oplevelse. Det giver én fælles standard at samle det hele et sted. Først og fremmest er det et godt og vigtigt signal, at vi prioriterer livreddende førstehjælpskursus for eleverne, siger Kari Jørgensen.

Hun er åben for, at politikerne ser på om undervisningen kan organiseres på en ny måde i fremtiden.

- Det må vi forholde os til, siger Kari Jørgensen.

- Jeg synes altid, man skal prøve at se på om tingene kan gøres anderledes, siger Helle Josefsen, leder af ungdomsskolen, Helsingør.

Ungdomsskolens kurser er fordelt over hele skoleåret. Der er for indeværende skoleår aftalt datoer for alle ottendeklasser.

Beredskabets kursus i brandslukning foregår på brandskolen i Skibstrup, hvor folkeskoleeleverne blandt andet ser en video og selv prøver kræfter med, at komme ud af et røgfyldt lokale. Øvelsen tager udgangspunkt i en diskoteksbrand.

tze

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 29. august 2018 13:24

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Tagsjakket side+logo 26/3 18-31/3 19 win win 1721578
Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo
Skydeselskabet Kunde nr. 373553 Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Hgør Teater, Kulturnat 1734966 til 28/9
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu