Af Tine Zedeler

Ungdomsskole på vågeblus

Holmen, 1723975, 12.000 visninger logo

Ungdomsskolen i Espergærde er der stadig, men der er droslet markant ned for aktiviteterne indtil næste skoleår.

ESPERGÆRDE: Eleverne i Espergærde må vente indtil næste skoleår på at få hele pakken, når Ungdomsskolen efter planen flytter ind i kælderen på Tibberup-skolen,der hvor der tidligere har været faglokaler.

Således er åbningen af ungdomsskolens nye lokaler på Tibberupskolen udskudt et år, som en konsekvens af de straksbesparelser politikerne vedtog i slutningen af juni måned i år, og de fleste hold er flyttet til Helsingør.

En information som syvendeklasses-eleverne i Espergærde orienteres om i forbindelse med forældremøderne, hvor de får at vide, at der ikke bliver oprettet aftenklubtilbud i Espergærde før til næste skoleår.

-Vi er meget opmærksomme på at fortælle de unge om forholdene. Vi har stadig aktiviteter på Tibberupskolen, men det bliver først til næste skoleår, vi kommer til at rulle alle aktiviteter fuldt ud. Vi bruger den mellemliggende tid på at renovere og indrette lokalerne med input fra eleverne, fortæller Helle Josefsen, leder af Ungdomsskolen.

Sang og musik bliver

I indeværende skoleår vil Ungdomsskolen i Espergærde byde på cirka otte musik- og sanghold, som holder til i lydstudierne i kælderen på Mørdrupskolen, kaldet Røde Gulv. Det er det eneste sted på skolen, hvor Ungdomsskolen fortsat holder til. Alle andre aktiviteter er flyttet, som led i beslutningen om at samle aktiviteterne på Tibberupskolen, der huser distriktets udskolingselever.

Derudover vil Ungdomsskolen i Espergærde i dette skoleår byde på en række enkeltstående events, som for eksempel en gallafest ligesom der også er planer om at tilbyde valgfag.

-Vi har ikke lagt os helt fast på endnu, hvad vi kommer til at tilbyde, men det kunne være spiseaftener eller en DJ-aften med videre, siger Helle Josefsen.

Eleverne fra Espergærde vil desuden blive gjort ekstra opmærksomme på hvilke aktiviteter, de kan gå til i Helsingør. Det sker i forbindelse med introdagene op til sæsonstart, hvor der i år som noget nyt deltager ottendeklasses-elever foruden eleverne fra syvende klasse. ‘

Buslinje er nedlagt

Som noget nyt skal ungdomsskolens elever også selv sørge for transport fra Espergærde til Rasmus Knudsens Vej.

Således har byrådet i forbindelse med sparerunden besluttet også at nedlægge transporten fra Espergærde/Snekkersten og fra Hornbæk/Ålsgårde til Helsingør, i hvert fald på fast basis. Således kan ungdomsskolens røde bus fortsat bruges til enkeltstående aktiviteter.

Artiklen sidst ændret: 29. august 2018 13:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19

Job i Nordsjælland

Verona Pizza og Kebab 20.000 win win 23/5 18-23/5 19 1726656 logo
3T  textil 374063 25.000 win win 27/8 1 år frem 1733128
rafn-woldsen, Ordre 1725631,  kunde 275797, 25.000 visninger side
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu