Af Helsingør Dagblad

Klumme: Når naboen kommer hjem i sin store Range Rover og står og griller store røde bøffer, hvorfor skal jeg så give afkald på noget?

Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger logo

Casper Skovgaard er musiker, sangskriver og producer. Til daglig ansat på Kulturhuset Bølgen. Derudover er han formand i Musikhuset Elværket og en af udviklerne bag den nye Festival Nordsjæl.

Du sidder i dit køkken og diskuterer med din bedre halvdel. I er uenige om, hvordan det hele skal hænge sammen på hjemmefronten. Der er huslige pligter, der skal ordnes og en økonomi, der skal hænge sammen. Hvem gør hvad, og hvordan gør vi det bedst? Bølgerne går højt, og stemmerne hæves, imens der files kanter og nødigt indgås kompromisser.

Forestil dig at du i ”kampens” hede opdager, at jeres hus står i flammer! Med ét virker diskussionen om huslige pligter og generelle uenigheder ligegyldige. Den naturlige reaktion ville for de fleste være at forsøge at slukke, hvad der slukkes kunne og redde familie og ejendele i den respektive rækkefølge.

Ubehagelig men realistisk tanke faktisk.

Du holder dig sikkert orienteret rent politisk, måske du rent faktisk går op i, hvordan vi mennesker går rundt og har det? Lad os antage, at du følger de politiske debattører, eller ligefrem selv aktivt byder ind med løsninger på, hvordan vi kan gøre mange ting bedre.

Det har jeg stor respekt for. Jeg føler også selv, at jeg bruger meget af min vågne energi på at gøre en forskel.

Måske det er på tide at stoppe op og tænke lidt over, hvor vi lægger vores energi. Eller rettere sagt, hvor vi bruger vores energi og ressourcer.

Klimadebatten har nok ikke gået nogens næse forbi, og det kan undre mig, at der ikke rykkes hårdere og mere konstruktivt fra de ansvarlige politikere.

Selv burde jeg også gøre mere. Jeg burde nappe cyklen, spise mindre kød, tage kortere bade, købe mindre plastik og … find selv på flere, der rigeligt at tage af.

Jeg giver dig ret i at det er pisseirriterende at høre på ”frelste” miljøaktivister, der tuder os ørene fulde af velmenende råd om, hvordan vi kan redde vores fantastiske planet.

Hvorfor er det så irriterende, hele tiden at blive mindet om vigtigheden af vores biodiversitet og planets velbefindende?

For mit eget vedkommende kan jeg afsløre, at det er det uoverskuelige i konsekvenserne ved klimaforandringerne og de markante ændringer og afkald, jeg ville skulle kaste mig ud i for at skulle kunne gøre en forskel.

Og når nu naboen kommer hjem i sin store Range Rover og står og griller store røde bøffer, hvorfor skal jeg så give afkald på noget … Kender du tanken?

Vi sidder på en planet og diskuterer. Vi er uenige om, hvordan det hele skal fungere og hænge sammen. Der er nationale pligter, der skal plejes, og en økonomi der skal hænge sammen. Hvem gør hvad, og hvordan gør vi det bedst? Bølgerne går højt, og stemmerne hæves, når der files kanter og nødigt indgås kompromisser. Alt imens ”brænder” kloden omkring os.

Hvad er vigtigst?

Spørg dine børn.

Artiklen sidst ændret: 1. september 2018 17:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Franci, 1720789, 345901, 20000 visninger logo/side. ny jan 19, ny feb 19
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu