Af Pernille Hermann

Personlighedstest gav Camilla Klinkby 0 i empati: Det satte nogle tanker i gang

Elitesejleren blev leder – og fik en kajeryster i en personlighedstest.

HELSINGØR: For halvandet år siden blev Camilla Klinkby som 34-årig partner i arkitektfirmaet Dall & Lindhardtsen i Helsingør, og med en fortid som elitesejler, skipper og pokalvinder var hun klædt bedre på end de fleste til at lede og fordele arbejdet.

Det gik også meget godt, mente hun selv, og da en ny kollega kom til, blev det besluttet, at hele ledelsen skulle tage en personlighedstest for at afdække deres styrker og forskelligheder i det nye samarbejde.

Slam! sagde det lige. Camilla scorede 0 i empati, det vil sige evnen til at leve sig ind i andres følelser og handlinger.

Effektiv teamplayer

Tirsdag morgen stillede hun modigt op med sin historie i ledernetværket “Vi samler hele Helsingør”. Her samler man nemlig også gerne hinanden op, når noget er svært.

– Jeg har to små børn og syntes jo ikke selv, at jeg manglede empati. Det er heller ikke noget, kolleger og medarbejdere har givet udtryk for. Men det er klart, at jeg fik noget at tænke over. Jeg er jo godt klar over, at min tålmodighed er kort, men jeg har altid set mig selv som en teamplayer, fortalte hun.

Lyt og spørg

Hele forsamlingen blev sendt i gruppearbejde for at give gode råd til Camilla Klinkby, og det gav også andre mulighed for at lukke op for posen med egne erfaringer:

– Husk, at du ikke er i en båd, hvor alle er med for at vinde. Tag det ikke for givet, at de tænker som dig. Dine medarbejdere kan have mange andre grunde til at gå på arbejde og gøre en indsats.

– Gør mere ud af at involvere dine kolleger og medarbejdere. Lyt til deres erfaringer og meninger – og husk at vise, at du gør det. Sig det højt. De kan ikke gætte dine tanker.

– Tag en ny test. Måske var du alt for fokuseret på at performe under den første.

Spørg flere gange

Camilla Klinkby fik også personlig coaching for åbent tæppe af Stine Bosse, der lige havde talt om generelle ledelsesprincipper.

– Det vil give rigtig god mening at spørge medarbejderne, hvad du kan gøre bedre. Spørg dem, hvad de gerne vil have mere og mindre af – og stil de samme spørgsmål igen om et halvt eller et helt år. Det viser, at du virkelig tager det til dig og arbejder med tingene, og det er bedre end en skematisk medarbejderundersøgelse. De virker ikke i små organisationer, sagde hun.

Ti minutter med chefen

Fra salen kom et supplerende forslag om 10 minutters fredagsmøde mellem chefen og den enkelte medarbejder.

– Det bruger jeg selv, og det gør, at vi får vendt alle mulige ting, både professionelle og private. Der er ingen fast dagsorden, for ideen er, at man taler om det, der betyder noget her og nu. Det er godt for den gensidige tillid, og mange små problemer bliver løst i stedet for at ligge og ulme.

Artiklen sidst ændret: 1. oktober 2018 17:09

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Har du spillet padel-tennis?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu