Af Tine Zedeler

Butiksindehaver: Ikke sjovt at sælge for en 50’er om dagen

Cahetu 395194 1723549 logo 25.000 win win 18/4 18-april 19

Banedanmarks sporarbejde er gået hårdt ud over omsætningen, alligevel vil Ditte Lindberg Mortensen, som driver antik- og genbrugsbutik på Helsingør Station, ikke bytte job.

HELSINGØR: Det var i januar måned 2017, Ditte Lindberg Mortensen, som på det tidspunkt var 21 år, åbnede antik- og genbrugsbutikken Banegaardsbutikken på perron tre på Helsingør Station.

Butikken er indrettet i det gamle pakhus ved siden af Fakta Q, og i starten kunne man foruden brugte ting og sager også købe frisklavet kvalitetskaffe og kroatisk vin.

Det stoppede sidste sommer, hvor de to forretningsdrivende, som solgte kaffe og vin, besluttede sig for at trække sig ud af butiksdriften på grund af manglende omsætning.

- De kunne ikke få det til at løbe rundt. Ham der havde vinbutik, åbnede et nyt sted. Mens den anden stoppede helt. Det er svært, når man også kan købe kaffe i Fakta Q, fortæller Ditte Lindberg Mortensen.

Vild med gamle ting

Selv om Ditte Lindberg Mortensen ikke bliver rig af at drive antik- og genbrugsbutik, løber det rundt, så hun kan betale huslejen.

- Jeg bor i en lille lejlighed på 30 kvadratmeter i Gl. Færgestræde. Det jeg tjener, er lidt som at være på en SU, men til gengæld har jeg et arbejde, jeg godt kan lide og synes, det er hyggeligt at stå op til. Det er sjovt at finde gamle ting og sager. Det har altid interesseret mig. Jeg har aldrig prøvet at købe møbler fra nye af. Det er det samme med tøj. Selv om jeg er på arbejde, er der også tid til at få venindebesøg ind imellem og drikke en kop kaffe sammen, fortæller Ditte Lindberg Mortensen.

Ikke sjovt

Den 22-årige forretningsindehaver fortæller, at det især er strøgkunder, der kigger forbi. Derfor har de seneste to års sporarbejder, som har bremset togdriften henover sommeren, ramt omsætningen hårdt.

- Da jeg åbnede, fik jeg at vide, at det kun var én sommer, der ikke ville køre tog i halvanden måned. Jeg var lidt ærgerlig over, at det også var denne sommer. Det har ikke været sjovt at sælge for en 50'er om dagen, fordi der ikke er nogen mennesker på stationen, siger Ditte Lindberg Mortensen.

Kunder er vendt tilbage

Forretningsindehaveren fortæller, at efter togene er begyndt at køre igen, er kunderne vendt tilbage.

- Der er mange, der kigger forbi. Samtidig er der også flere og flere der har fået øjnene op for, at jeg ligger her. Jeg har flere faste kunder, fortæller Ditte Lindberg Mortensen.

Hun har også haft besøg af TV 2's Hammerslag og DR's Antikduellen. Sidstnævnte kiggede forbi tirsdag i denne uge med et kamerahold.

- Jeg solgte et skab, ur og smykker. Udsendelsen bliver sendt i uge 48, fortæller hun.

Genbrugsguld

De ting Ditte Lindberg Mortensen sælger, er for manges vedkommende effekter, som private selv henvender sig om. Det er sjældent, Ditte Lindberg Mortensen selv tager ud for at finde varer til butikken, som tæller alt mellem himmel og jord, lige fra møbler, porcelæn, pyntegenstande, lamper, smykker med videre. Der er både salg af antikviteter og genbrugsting af god kvalitet.

- Jeg kalder det for genbrugsguld. Som regel koster de det halve af, hvad man kan købe det for på nettet, fortæller Ditte Lindberg Mortensen.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

 • Søg i vores arkiv
 • Nem og hurtig adgang
 • Læs os på farten
 • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 1. september 2018 17:10

Den gode tone

 • Respekter fællesskabet
 • Overskrid ikke grænsen
 • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

vind salaer – logo
Stengade apotek 68802 25.000 win win 22/5 18-22/5-19 1726512 logo
HF Byg 353825 1723481 logo 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19
Lynhjem Kunde nr. 34254 Ordre nr. 1725515 Antal visninger: 30.000 side/logo
vind salaer

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu