"Efterhånden møder jeg flere og flere mennesker, som kommer til Helsingør og siger 'hold kæft, en fed by'. Og så opdager man det selv igen". Foto: Torben Sørensen

Af Jesper Munch Nielsen

Det elsker Maria Montell ved Helsingør

Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger side

Sangerinden er vild med kulturhavnen, for færgerne, Stengade og meget andet. Men Montell er ikke så glad for minderne fra et bestemt hotel.

KONCERT: I årevis var det ikke meget, at Maria Montell så til Helsingør. Og omvendt. Sangerinden var en sjælden gæst i den gamle hjemby. Sådan er det ikke længere.

Montell og familien er flyttet fra hovedstaden og nordpå. Nu er Helsingør byen, ikke København.

– Helsingør var på standby i en årrække, hvor jeg boede i København eller tæt på. Så jeg fik ikke brugt Helsingør så meget, før jeg flyttede herop. I dag gider jeg ikke tage til København, for Helsingør har jo det hele. Helsingør er virkelig kommet efter det på en fed måde. Det er jeg stolt af, siger Montell.

Torsdag den 13. optræder hun selv på et af omdrejningspunkterne i det nye Helsingør – kulturcentret Kulturværftet, som ligger i den kulturhavn, mange mennesker udefra misunder Helsingør.

– Efterhånden møder jeg i hvert fald flere og flere mennesker, som kommer til Helsingør og siger ‘hold kæft, en fed by’. Og så opdager man det selv igen, siger sangerinden.

En plads i hjertet

Helsingør Dagblad bad Maria Montell om at liste en række gode ting ved Helsingør. De kommer her:

– Jeg kan godt lide at tage med min familie ud ved Kulturværftet. Det nye streetfood i de gamle værftshaller er ret populært her hos os. Dér kan alle få, hvad de vil have, i en afslappet atmosfære. Og jeg har også en del minder fra Værftet, hvor jeg underviste i Gym Tonic i en del år, mens jeg gik og forsøgte mig med musikken.

– Kulturhuset Toldkammeret har også en plads i mit hjerte. Dér øvede vi med koret Læderhalsene hver tirsdag, og der har jeg stået på scenen en del gange. Sidst med Dorado Schmitt, hvor jeg gæstesolistede i dette gypsy jazz-band, som er de ypperligste i verden til den slags musik.

– En god café, hvor man falder i snak med ejeren, er Lagoni Kaffebar, som jo ligger lige ved siden af, hvor diskotek Svingelport i gamle dage lå. Her elskede jeg at danse til en dengang svedig DJ, som spillede alt det gamle Motown og nye danske pophits.

– En god frokost af den gamle skole i de hyggeligste omgivelser er jo Rådmand Davids Hus. Og en tur ned gennem Stengade og lige ned til højre og få en Brostræde is med ungerne i weekenden er skønt.

– Marienlyst Strandhotel har jeg spillet på til mange events, og jeg synes virkelig, det er skønt, at se, at en af Danmarks bedste beliggenheder med udsigt til Sverige og Kronborg har fået en make-over og et liv igen.

– Jeg har også et svagt punkt for færgerne og Sundbusserne. I mange, mange år tog min familie og jeg hver weekend fra Helsingør til Helsingborg for at køre til Småland. Op i skoven, hvor der var intet andet end nærvær, og alt stod ligesom bare stille.

Klammeste oplevelse

Det var de gode steder. Men Helsingør Dagblad bad også Montell om at finde et sted i Helsingør, som hun ikke kunne lide.

Jamen, mit værste sted er nok Hotel Skandia lige over for Toldkammeret. Der arbejdede jeg som stuepige, og det var den klammeste oplevelse at skulle gøre rent på de værelser. Jeg stod faktisk ude på gangen og trak vejret, så jeg kunne holde det, mens jeg var inde på værelserne. Der var virkelig beskidt dengang. Folk sked i håndvasken og brækkede sig og alt muligt, griner Maria Montell.

Artiklen sidst ændret: 1. september 2018 15:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Entreprenørfirmaet TS 381440 april 19/20 10-15.000 win win 175173

Job i Nordsjælland

Fliserensning.dk april 19/20 15-20.000 win 1753334
Rasmus Ebbe 388428, 25.000 win win 19/4 18-april 19. 15-20.000 1/4 ’19 1 år frem
Betina Grønbæk 1730237 280920 40.000 win 5/7-18-5/4-19
Petersen ure-smykker, 373613, 1724569, 25.000 visninger logo
AH modegarn  maj 19/20, 25-30000 win 1753379

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu