Af Jesper Munch Nielsen

“Det er ret skønt at blive ældre”

Prøvestenen logo/side/artikel banner

Maria Montell er på kanten af 50 år og føler selv, at hun synger bedre end nogensinde. Torsdag den 13. giver hun koncert på Kulturværftet.

KONCERT: Hele livet har 49-årige Maria Montell sunget. Og hun bliver ved lige indtil, at stemmebåndet løber ud. Det kan godt være, at livet byder på alle mulige andre jobmuligheder og udfordringer, men sangen slipper hun ikke.

- Jeg laver jo alt muligt forskelligt. Det giver mit liv fylde, synes jeg. Men sangen og musikken er altså den gode, trofaste ven, som jeg altid kommer til at fortsætte med. Det er ligesom Birthe Kjær. Jeg holder aldrig op så længe, at der bare nogen, som gider lytte. Men det er klart, at det måske bliver mindre og mindre steder, at man optræder, siger Maria Montell med et smil.

Bedre med årene

På fredag er det et stort sted, at Montell skal på optræde. Nemlig på Helsingør-kulturcentret Kulturværftets Store Scene. Og i dagens anledning optager Montells hold en koncertfilm.

- Filmen laver vi for at vise, at det er så Maria, snart 50 år. Hvem er hun, hvad laver hun? Jeg lover, at koncerten bliver en god oplevelse. Der er en masse af de sange, som jeg har lavet gennem 25 år og også nogle nye. Jeg har været meget ude med bandet og spille, og responsen har været vildt god. Faktisk synes jeg også, at jeg er blevet bedre med årene, og at jeg synger bedre end nogensinde før, siger Maria Montell.

Det største øjeblik

Musikken er pop, bossa nova, folk og jazz.

Orkestret består af bassisten Bastian Sjelberg, guitaristen Hannibal Gustafsson og multiinstrumentalisten Carsten Skov. Det er erfarne folk, men Montell er den mest erfarne i den flok.

Allerede som 12-årig begyndte hun at optræde som sangerinde. Som 16-årig var hun med i sit første band, Remis Du Nord.

- Vores største øjeblik var, da vi varmede op for Sanne Salomonsen i Humlebækhallen. Det var sejt… Jeg har fortalt det til Sanne senere hen, griner Maria Montell.

Et godt sted

Hun bor selv med manden Tomas Villum og de tre børn - Villum, Smilla og Lilly - i Kelleris lige på kanten af Humlebæk. Og sangerinden er glad.

- Det føles som, at jeg er et rigtigt godt sted. Jeg nyder det. 100 procent… Jeg fylder 50 til januar. Vi oplever jo folk, der bliver syge, folk, der dør, så man skal være glad for at fylde noget rundt, fortæller Maria Montell.

Har givet nogle knubs

Sangerinden har på Helsingør Dagblads opfordring været i gemmerne og fået fotografier fra gamle dage frem - blandt andet et fra 1986 af en 17-årig Maria klar med første single som solist, "Jeg Satser På Dig".

- Jeg havde vist noget med hjemmepermanent og rouge dengang. Og jeg vejede en del mere, fordi der var altid lidt kærestesorger, og så trøstespiste jeg… Hvis jeg kunne sige noget til Maria på 17, så ville jeg rose hende for det mod, der var i det hele. Hun sprang virkelig ud i nogle ting. Det har givet nogle knubs hen ad vejen, men det har gjort mig til den, jeg er, siger hun med billedet i hånden.

Gider ikke spilde tiden

Det er til januar, at Maria Montell runder de 50.

- Det er ret skønt at blive ældre. Bortset fra, at man har småondt alle steder, og det gør ondt i kadaveret. Men når man bliver ældre, lærer man, hvad der er vigtigt i livet. Der er så mange ting, som man ikke tænker over længere. Det bliver who cares. Man gider ikke spilde tid med unødvendige ting, forklarer hun.

Fredag aften den 13. september spilder Montell-fans dog ikke tiden med at gå i Kulturværftet. Man kan læse mere om arrangementet på kulturcentrets hjemmeside.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 1. september 2018 15:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal man tvinge flygtninge til at dele bolig?

Job i Nordsjælland

KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
Skydeselskabet  Kunde nr. 373553  Ordre nr. 1725347, 20.000 visninger logo
Living Invest, Kundenr 280833, Ordrenr 1725103, 25.000 visninger side/logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
HF Byg 353825 1723481 top 40.000 win win 1. maj 18-1.maj 19

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu