FCH-træner: Vi har fået ro til at arbejde hårdt


Af Andreas Mayerhofer

(Foto: Claus Birch)

Sejren over Lyngby var en ønskestart for Marc Thevis, som vikar i FC Helsingørs cheftrænerstol. Søndag skal succesen følges op i en svær udebanekamp på Falster.

FODBOLD: Enlig svale gør ingen sommer – og enlig sejr gør ingen oprykning.

FC Helsingør har en klar målsætning om at være en del af toppen i 1. division. Det håb fik nogle drøje stryg i begyndelsen af sæsonen, hvor adskillige point blev spildt på skidt spil og uskarphed.

Cheftræner Christian Lønstrup steg af i sidste uge, og Lyngby blev besejret med en fin præstation i søndags. Nu skal der bygges videre på den på alle måder vigtige sejr.

– Spillerne er selvfølgelig glade for, at den gode præstation gav gevinst. Det har været en periode med mange skift, men sejren gav noget arbejdsro. Eller man kan sige, at vi har fået ro til at arbejde hårdt og målrettet videre, og nu er det den næste opgave, der tæller, siger Marc Thevis.

Sejr ligger langt tilbage

Opgaven hedder Nykøbing FC på udebane, og det er et sted, hvor Christian Lønstrup aldrig formåede at vinde som cheftræner. Tværtimod er det blevet til nogle modbydelige nederlag fra tid til anden. Faktisk hed klubben LFA sidste gang, at der var fuld gevinst til FCH i den del af Danmark.

– Det er et rutineret mandskab med et stærkt fundament og organisation, der sammen med en rutineret træner kan sætte spillet godt sammen rundt om modstanderne. Der er nogle punkter, som jeg ikke nødvendigvis skal udpensle i pressen inden kampen, hvor vi skal være påpasselige. Vi skal have lukket ned for dem på de rigtige steder, så vi kan bruge vores styrker frem ad banen. Falster er et svært sted at spille, og opgaven er lige så stor som forleden mod Lyngby, for de tre point, man får for en sejr på Falster, er lige så meget værd, som dem vi fik i søndags, konstaterer Marc Thevis.

– Når man vil være med i toppen, så er hver eneste kamp en lille finale, fordi alle point er så utroligt vigtige. Jeg vil have, at det er tilgangen hos spillerne, når de går på banen på søndag og alle andre søndage, fortsætter Thevis.

Han vil ikke ud med, hvilket spilsystem, som FCH-stiller op i søndag eftermiddag.

– Der er ingen grund til at give noget væk gratis, siger han med et smil.

Nyt angreb

Det er nok ikke helt skævt at gætte på, at 3-4-3-opstilligen, der var Lyngbys ditto klart overlegen, får genvalg på søndag.

Her kan man meget vel også se nogle rokeringer i front, hvor tingene ikke har fungeret. Angriberne scorer for få mål. Ikke mindst hvis man kigger på, at der faktisk også skabes en fornuftig mængde chancer. I kampen mod Lyngby havde FCH således et ‘expected goals’ – analysetal om forventet antal mål ud fra spil og chancer – på 3, mens Lyngbys var under 1, og kampen endte 2-1.

– Det er rigtigt, at vi ikke har været skarpe nok foran mål. Det kan folk jo se. Der er ikke så meget andet at sige til det, end at vi arbejder med det hver eneste dag, og jeg er sikker på, at målene nok skal komme, siger Marc Thevis.

Han vil ikke ud med sin startformation, men det tyder på, at Douglas Ferreira, der har været nede i et gevaldigt formdyk den seneste måned, ikke spiller på Falster.

– Han er småskadet, og det skal vi lige se an, lyder den korte besked fra direktør Janus Kyhl.

Brasilianeren trænede ikke med resten af holdet torsdag aften.

Mens der altså er lidt bøvl med det hidtidige førstevalg i angrebet, så blev Helsingør Stadion i søndags bjergtaget af et lille lyshåret kantlyn i form af Carl Lange.

Han er nærmest med statsgaranti i startformationen på Falster.

– Det er en spiller med et meget, meget fint potentiale der ønsker at udvikle sig hver eneste dag til træning. Han har også meget at lære, men sådan er det med unge spillere. De offensive kvaliteter er åbenlyse, og den håber vi at få en masse glæde af, siger Marc Thevis.

Er han med i startformationen på søndag?

– Han er i hvert fald kraftigt inde i overvejelserne, siger træneren.

Efter en fin start ligger Nykøbing FC under nedrykningsstregen med fem point efter seks runder. De seneste tre kampe er tabt til HB Køge, Lyngby og Fremad Amager.

NFC og FCH spiller søndag kokken 13.45.

Artiklen sidst ændret: 1. oktober 2018 15:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018