Af Asger Lind Krebs

“Jo tættere vi kommer på, jo mere mærkeligt føles det”

Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19 side artikel

I 10 år har Kronborg Havbad været meget mere end et arbejde for ægteparret Hanne og Henrik Pagh, men snart er det slut.

HELSINGØR: Den skønne udsigt over Nordhavnen, Øresund og Sverige. De travle aftener med højt humør ved alle borde. Og især stamgæsterne, der kigger ind i tide og utide.

Det er nogle af de ting, Hanne og Henrik Pagh kommer til at savne, når de den 23. september har sidste åbningsdag i Kronborg Havbad.

– Det er især det søde stampublikum, jeg kommer til at savne, ingen tvivl om det. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle dem, der har besøgt fast gennem 10 år. Men den skønne udsigt kommer jeg selvfølgelig også til at savne, siger Hanne Pagh.

– Det er også hårdt at drive restaurant. Men en sommeraften, hvor der er fyldt på terrassen, og man flyver rundt mellem bordene, og alle er glade og i godt humør, det er det hele værd, siger Henrik Pagh.

Maritim stemning

Ægteparret har budt på en kold Cola og en stempelkaffe i den store restaurant placeret midt på Helsingør Nordhavn for at fortælle om afslutningen på deres 10 år i Kronborg Havbad.

Solide kurvestole, servietter med maritimt motiv og store vinduer til tre sider, bringer havnestemningen og havet helt ind i restauranten. Også menukortet, men stjerneskud i toppen, bringer havnestemningen indendørs.

– Før vi flyttede herned, havde vi Snackbaren i byen i 6,5 år, men når man er i byen så mange timer, som vi var, ser man ting, man ikke har lyst til at se. Så fremstår Helsingør ikke som en rar by. Det er helt anderledes hernede, og selvom vi har haft halvandet år til at vænne os til tanken, synes jeg, det føles mere og mere mærkeligt, jo tættere vi kommer på, at det er slut, siger Henrik Pagh.

Usikker fremtid

Den 23. september er sidste almindelige åbningsdag på Kronborg Havbad. Den 24. er der afskedreception, og den 29. september skal nøglerne afleveres.

Hvad der så skal ske, ved ægteparret Pagh ikke.

– Med det ene ben kunne jeg godt tænke mig et almindeligt lønmodtagerjob, måske i en kantine. Med det andet ben kunne jeg godt finde på at blive selvstændig igen, hvis det rigtige dukker op, siger Henrik Pagh.

Parret sætter stor pris på at være deres egne chefer. Men et mere almindeligt job kan også have sine fordele.

– Vi har to skønne børnebørn, som vi nok kunne se mere til, siger Hanne Pagh.

Hanne og Henrik Pagh har boet i Helsingør siden 1992. Deres datter og børnebørn bor også i byen.

Ægteparret lægger ikke skjul på, at de gerne havde fortsat i Kronborg Havbad, men da restaurantens ejer, Helsingør Sejlklub, ønskede at ændre forpagtningsaftalen til en lejekontrakt, kunne de to parter ikke blive enige om vilkårene.

– De ville gerne have at vi holdt åbent alle dage året rundt. Men her er dødt på havnen i vinterhalvåret. Vi prøvede det fra 2008 til 2012, indtil vores revisor spurgte, hvad vi havde gang i. Siden har vi holdt lukket tre dage om ugen i vinterhalvåret og været åben for selskaber. Det har virket for os, og skulle vi have lavet en ny aftale med sejlklubben, skulle alle have gået så meget på kompromis, at ingen var blevet tilfredse, siger Hanne Pagh.

Derfor kan hun og ægtemanden, Henrik Pagh, om mindre end en måned for sidste gang sætte nøglen i låsen og lukke Kronborg Havbad.

Helsingør Sejlklub er allerede i gang med at finde nye lejere til restauranten og forventer, at en ny restauratør vil have det hele oppe og køre, når sejlsæsonen begynder til foråret.

Artiklen sidst ændret: 1. oktober 2018 15:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
BAAGØ, 127683, 1724217, 40000 visninger top

Job i Nordsjælland

Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Jumbo Personal Computer, order nr. 1725098. Kunde nr. 177805. 80000 visninger. side/logo
Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Euronics  win win top  30.000 16/4- 18-april 19 1723144

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu