Af Dorthe Carlsen

Klumme: Det bliver sjældent helt, som man forestiller sig. Men det er jo også det, der gør livet så eventyrligt spændende.

Murer Mads Jessen Jensen april 19/20 20-25.000 win 1752360

Adm. dir. på Helsingør Dagblad, Dorthe Carlsen, er 60 år, mor til 5 børn i alderen 13 til 31 år og bor i Humlebæk. Hun vil primært skrive om sit liv med børn og uddybe andre af livets store spørgsmål.

Her for et par uger siden rundede jeg et skarpt hjørne. Det er der sådan set ikke noget helt nyt ved. Det er faktisk 6. gang, jeg runder det, der bliver omtalt som skarpe hjørner.

At blive ældre har aldrig stået for mig som noget skræmmende. Så jeg har ikke, da jeg blev 20, tænkt, at nu skulle livet være alvorligt og voksent. Jeg har ikke skreget, da jeg blev 30, at nu var hele livet forbi. Eller som 40-årig, at nu var jeg nødt til at lægge restriktioner på mig selv. Som 50-årig, at nu gik det kun den forkerte vej. Og som 60-årig, at nu kunne jeg godt pakke sydfrugterne sammen og krybe ned i et hul.

Det har, for mig, været modsat. Jeg har altid syntes, at lige netop den alder, jeg nåede til, var den bedste hidtil. At jeg var på toppen af mit liv. Glæder og sorger. Kriser og beruselse. Det hele hører med til livet. Også når man føler sig på toppen af det.

Sådan har jeg det også med at fylde 60 år. Jeg har aldrig haft det bedre.

Den første del af mine 20’ere var fyldt med fællesskaber, bådkollektiver, eventyr og en altoverskyggende leden efter hvem jeg var, og hvad jeg skulle. Når jeg kigger tilbage, kunne jeg måske godt have haft brug for lidt professionel hjælp, men det lå ikke inden for mit repertoire, så jeg tog den hårde tur.

Den anden del pakkede jeg med uddannelse, en mand og de to ældste børn. Det i sig selv var jo helt skræmmende og forrygende. At blive forældre er nok noget af det mest fantastiske, jeg har foretaget mig. Skræmmende så meget kærlighed og så meget ansvar, man kan have inden i sig.

30’erne var igen søgende. Hvad skal jeg bruge min uddannelse til? Hvilken hylde skal jeg på? Det blev også til en skilsmisse. Stor usikkerhed og megen søgen. Et årti med mange nederlag og sejre.

40’erne gav en ny mand, 2 børn mere og heldigvis også et bonusbarn. Fuld fart på karrieren. Et langt mere sikkert årti end de foregående.

Da jeg fyldte 50, var jeg lige flyttet med det meste af familie-menageriet til Jylland. Et nyt eventyr kunne begynde. Nye arbejdsrelationer. Nyt netværk. Nye bekendtskaber. Nye landskaber.

Og så blev det altså tid til, for et par uger siden, at tage hul på 60’erne.

I en de taler, der blev holdt for mig, var der en vending, som jeg ikke kunne lade være med at grine af. Det var vores chefredaktør Bo Christensen, der, over fødselsdags-morgen-croissanten, sagde, at det var meget usædvanligt, og at det kunne virke nærmest faretruende at runde så skarpt et hjørne med så høj en hastighed. Det gav gode billeder i hovedet.

Der er en talemåde, der siger, at når en dør lukkes, så åbner der sig endnu flere. Og der er jo noget om snakken. Livet har sine timeslots.

Så svaret på det med skarpe hjørner og hastighed er meget enkelt. Jeg er ikke bange for, hvad der befinder sig på den anden side. Jeg er alt for nysgerrig og optimistisk af natur til at frygte det. Så det kan kun gå for langsomt.

Min mor blev 93. Min moster er 105. Begge kvinder har rundet deres hjørner i fuld fart. De så, og min moster ser stadig, altid de nye muligheder med positivitet. Også selvom de hele tiden lukkede døre bag sig.

Nu bliver det spændende at se, hvad dette årti bringer. Er det i dette årti, jeg arbejdsmæssigt gearer ned? Vil jeg flytte på landet med køkkenhave, høns og bier og skrive de bøger, jeg aldrig har fået skrevet? Vil jeg være med til at innovere noget helt nyt, som vil revolutionere vores branche? Vil jeg fuldføre min gåtur til Rom; tage 12 uger ud og bare vandre ned gennem Europa? Eller noget helt femte?

Alle scenarier er realistiske – altså lige nu. Det bliver sjældent helt, som man forestiller sig. Men det er jo også det, der, for mig, gør livet så eventyrligt spændende.

Artiklen sidst ændret: 1. september 2018 15:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Tandlægerne Rønnebær april 19/20, 15-20.000 win win 1753053

Job i Nordsjælland

Tibberup Høkeren maj 19/20 10-15.000 win  1752369
e-mægler 397432 40.000 win. Skift til Wilstrup 20/12. Skift 22/3
HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20
Cafe Hammermøllen 383039, 1728365, 15-20.000 win win juni 19/20
Secomondo 500007, 1755712, 15.-20.000  win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu