Af Helsingør Dagblad

Klumme: Alternativ manipulation

Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger side

Carsten Bo Jensen, 60 år, er musiker, forfatter og foredragsholder. Tidligere folketingsmedlem, amtsrådsmedlem og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.

Uffe Elbæk er en velbegavet og langt mere politisk snu taktikker end de fleste tror.

I modsætning til hovedparten af sine støtter og vælgere – der ofte er venlige naivister uden realpolitisk indsigt af betydning – har Uffe været tæt på magten i årevis, og kender spillet på Slotsholmen ud og ind.

Ikke som folkevalgt politiker, hvor hans konkrete erfaring er begrænset, men som innovativ iværksætter og projektleder, der har kæmpet for diverse idéer med politikere og embedsværk i størsteparten af sit liv.

Det gør Elbæks parti til en hidtil uset kombination af sympatiske drømme og midlertidig holdeplads for pæne, politisk hjemløse, vælgere, der føler sig oversete og overhørte i de traditionelle magtpartier.

Uffes projekt er et wake up call til det etablerede politiske establishment. Alternativet er båret af en næsten barnlig begejstring OG en ikke ganske uskyldig (men godt skjult) grad af dygtig udført manipulation med medier og befolkning.

Uffe Elbæk er naturligvis ikke statsministerkandidat!

Er der rødt flertal efter dét valg som kommer inden for de næste 10 måneder, peger Alternativet pænt på Mette F. som Kgl. Undersøger, efter et par rituelle rundture i manegen og 2-3 glas sherry hos Majestæten.

Men hvorfor så hele det skuespil, som vi har været vidner til i sommerens løb?

Svaret er enkelt: Uffe og co. var stille og roligt begyndt at sive i meningsmålingerne og nærmede sig spærregrænsen. Sager om pamperi, tissemænd og sexchikane, slider på troværdigheden i alle politiske partier, men særligt Alternativet er udsat overfor moralsk/etisk kritik. Det nye parti er bygget op omkring de stik modsatte værdier. Uffes utopi har fra dag ét manet til et kollektivt ”Vi skal opfører os ordentligt”.

Sager om pamperi og sexchikane rammer Alternativet ligeså hårdt, som børneporno rammer Vatikanet!

Så på samme måde, som en hvilken som helst Christiansborg-politiker med respekt for sig selv ved, at ”en dårlig sag” – hvis der ikke er nogen vej udenom offentliggørelse – skal udsendes til nyhedsredaktionerne kl. ca. 15.00 på fredage (hvor de fleste journalister er gået i weekend-mode, henter børn eller laver grill-indkøbslister) ved den samme prof. politiker, at man kan aflede opmærksomheden fra, at et parti – i dette tilfælde Alternativet – er i alvorlig vælgerkrise, ved at opfinde noget HELT nyt og uventet.

Noget, der i ét hug skaber andre overskrifter end et selvforstærkende ”Alternativet tæt på spærregrænsen” og får vælgerne til, at tale om noget andet og positivt. ER der ikke en sag – så opfinder man den!

Det var præcist dét Uffe Elbæk gjorde, tirsdag den 26. juni, da han breakede sin fantasi om, at ville være statsminister. Det vil han ikke. Det kan han ikke – og det ville der aldrig kunne skabes opbakning til.

Alt det ved Alternativets leder naturligvis udmærket, men faktum er at Uffe – gennemmanipuleret men objektivt set ganske dygtigt – slap afsted med, at få nationen til at tale om sig selv og en positiv ”ikke-sag” hele sommeren, i stedet for den reelle risiko/mulighed der er for, at partiet ikke opnår valg til Folketinget!

Man kan så undre sig over, at pressen overså detaljen i afledningsmanøvren, hvor Uffe – som gammel Radikal vandmand – allerede på dagen for sin særprægede udmelding tog forbehold, i form af de to gammelkendte sætninger ”ingen betingelser” og ”ingen ultimative krav” – men den undladelsessynd skyldes givetvis alternativ manipulation…

Artiklen sidst ændret: 1. oktober 2018 15:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger Top

Job i Nordsjælland

Louise Klinikken, Ordre 1725086, kunde 397931, 25.000 visninger logo/side
Photocare, Kunde nr. 69693, Ordre nr. 1725519, 25.000 visninger logo
Tikøb dæk 19/20, 20-25.000 win win 1752517
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger logo
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu