Med de neon-grønne fans på landevejen


Af Kirsten Moth

Gyserkampen Nordsjælland Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg endte som ren gyser med uafgjort 25-25.

HÅNDBOLD: Fredag eftermiddag. Herre Håndbold-Ligaen bliver skudt i gang i aften. Nordsjællands Liga-herrehold, Nordsjælland Håndbold, lægger ud med maner. Kl 19.30 fløjtes den første kamp i gang. Mod Bjerringbro-Silkeborg. I Silkeborg.

Men er man fan betyder afstand ikke så meget. Så indretter man sig. Tager sig tiden og sætter kursen mod Silkeborg. For selvfølgelig skal man opleve kampen Live!

Det gælder også familien Jacobsen, far Jan, mor Mette og sønnerne, Marcus på 16 år og Jonathan på 11, der til daglig bor på Hestens Bakke i Helsingør. Mor Mette er dog ikke med fanbussen i dag. Hun er arbejdsramt, som familiens drenge siger.

Taler rygtet sandt opholder familien sig ikke meget på hjemmeadressen. De lever og ånder for håndbold og foreningsliv. Helsingør Håndbold, hvor begge drenge spiller. Og Nordsjælland Håndbold. For selvfølgelig skal Helsingør have et hold i bedste liga. At dele æren med Hillerød og Helsinge er kun et plus. Det vil være for vanskeligt at få et herrehold på det niveau alene i Helsingør. Og er der frivilligt arbejde, der skal udføres for begge klubber, stiller familien Jacobsen op med en selvfølgelighed, der får mange andre forældres indsats til at blegne en smule.

I dag kører de selv til Hillerød for at møde fanbussen.

Trommer ved Bauhaus

Fanbussen, der starter i Helsinge, kommer svingende sin langs Bauhaus i Hillerød. Fansene fra Hillerød og Helsingør skal på sammen med trommer, klappere i pap og horn. Ja, foruden drikkevarer til turen naturligvis.

Humøret er højt. Første kamp i sæsonen. Optimismen er stor. Statistikken er god med BSV. Troen på at de neongrønne drenge er i top.

– Der er et helt særligt sammenhold bland fans´ene, fortæller Kirsten Hansen, der kommer fra Frederiksværk. Hun suppleres af Tina Kraft fra Hillerød:

– Vi kender spillerne. Og de kender os. Vi kan komme til at tale med dem – både efter kampen, og når vi møder dem i hallen. Henriette Mathiesen fra Helsinge nikker.

Spillerne som rollemodeller

Familien Jacobsen er enige om, det er helt fantastisk, at spillerne møder de lokale ungdomsspillere, når de træner i de tre moderklubbers haller. For familiens to drenge, der spiller i Helsingør Håndbold, betyder det noget at møde cheftræner Ian Marco Fog og spillerne i hallen.

– Ian fik mig til at skifte plads på banen. Det var til en håndboldskole. Jeg var målmand. Han kiggede på mig og sagde. Du skal ikke stå på mål. Du skal ind på stregen. Og der har jeg været lige siden, fortæller Marcus Jacobsen, der til daglig spiller U-16 i Helsingør Håndbold.

Når han er med fanbussen er bolden skiftet ud med trommestikker. Han er en af dem, der bakker Nordsjællands-spillerne op med taktfaste trommer. I øvrigt sammen med Tina Kraft.

Også lillebror Jonathan, som står på mål for U-12 drengene i Helsingør Håndbold, har historier om Nordsjællands spillere. ”Og så arbejder Carl-Emil (Haunstrup) på min skole!”.

Fælleskab i frivillighed

Bussen er nået til Storebælt. Linda Sønderholt skulle lige samles op i Slagelse.

Hun er ny i Nordsjællands fanskare. Er skiftet fra KIF København til Sjællands eneste hold i den bedste række. Det er kun hendes anden tur med bussen, men det tegner godt, mener hun.

Tilbage til familien Jacobsens engagement i klubberne:

”Vi er frivillige, hvor vi kan være det. Det ligger helt naturligt for Mette og jeg. Vi har mødt hinanden som spejdere. At engagere sig og arbejde frivilligt er en del af vores opdragelse, og det vil vi gerne give videre til vores børn, siger Jan Jacobsen, som til daglig er udegående it-supporter i Helsingør Kommune.

– Man er der, fordi man vil gøre noget for andre. Ikke for at tjene noget selv. Det giver et helt særligt fælleskab. Man får så meget igen.

Tæt på

Bussen stopper på Kildebjerg-restepladsen på Fyn. Benene skal rettes ud, og så er der sandwich til alle.

Charlotte Vejby, der er ansat en dag om ugen i Nordsjælland Håndbold og som sammen med sin mand Peter for to år siden tog initiativet til at få organiseret Nordsjællands fans i ”Fanzonen”, styrer slaget gang med stor autoritet. Vi skal videre. Silkeborg og kampen venter.

Vi nærmer os Silkeborg. Alle spillerne er blevet vendt. Møller er anden-målmand. Mike er ikke helt i topform efter sin hjernerystelse. Mohamed Aktham Elkamisi, den nye målmand fra Egypten har endnu ikke fået licens. De nye uge spillere forventer man sig meget af. Efternavnene er printet ind, så de kan råbes ud, når tiden er.

I hallen finder gæsterne fra Nordsjælland hurtigt deres pladser. De iøjnefaldende neongrønne trøjer lyser op i landskabet af BSV-sorte trøjer. Trommerne, hornene og ørepropperne er på plads. Kampen kan begynde.

Artiklen sidst ændret: 1. oktober 2018 15:54

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018