Af Kirsten Moth

“Skal vi også have en lov om, at vi skal spise med kniv og gaffel”

Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753436, alt bestilt 2x

Helsingørs fungerende borgmester, Henrik Møller, sympatiserer med sine socialdemokratiske med-borgmesterkolleger i flere af Københavns omegnskommuner. De har erklæret sig parat til at bryde loven om håndtryk fra nye danske statsborgere.

HELSINGØR: – Hvor går grænsen? Skal vi også have en lov om, at vi skal spise med kniv og gaffel? Jeg synes, det er en glidebane at begynde at lovgive om detaljer som, hvorvidt vi skal give hånd eller ej.

Fungerende borgmester i Helsingør, Henrik Møller, er tildels enig med sine socialdemokratiske medborgmestre i flere af Københavns omegnskommuner, der nu siger fra overfor regeringens lovforslag om håndtryk.

I forslaget ligger der et udspil, hvor det vil blive pålagt kommunerne at holde en ceremoni med borgere, der opnår dansk statsborgerskab. Ved denne ceremoni vil det blive et krav til de nye statsborgere, at de giver hånd.

– Efter min mening er det her skruen uden ende. Jeg har tidligere påmin profil på sociale medier skrevet “stop nu.” For forslaget lægger op til en detaljeringsgrad i lovgivningen, som er helt hysterisk, siger Helsingørs fungerende borgmester Henrik Møller.

Selv er han en mand, der giver håndtryk til mange, mange mennesker dagligt. Og han finder et håndtryk helt naturligt.

– Men jeg har det altså også sådan, at det ikke støder mig, hvis folk af en eller anden grund har en anden opfattelse og at den indebærer, at de ikke bruger at give hånd. Når jeg for eksempel møder kinesere, hvilket jeg tit gør i mit job, så er kotymen eksempelvis, at de bukker og holder hænderne samlet op foran. Andre har en skik med at lægge hånden på hjertet. Jeg ved ikke, hvor opfindelsen med håndtryk kommer fra, men at gøre det til noget meget dansk, det synes jeg er noget pjat, siger Henrik Møller.

Ifølge avisen Jyllands Posten fastholder borgmesteren i blandt andet Ishøj Kommune, at han vil bryde den nye lov, hvis det bliver aktuelt.

– Jeg forholder mig til, at vi har religionsfrihed i Danmark. Det er det afgørende for mig, siger han til JP.

I Helsingør kalder Henrik Møller det en slags fremprovokeret handling at flytte disse ceremonier i forbindelse med opnået statsborgerskab ud i kommunernes regi.

– Jeg synes, at regeringen nu skal tage sig af de af landets problemer, som har virkelig betydning, lyder det fra Henrik Møller.

Artiklen sidst ændret: 3. oktober 2018 09:08

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Nordkystens Dyrehospital – top, mid, bundbanner

Job i Nordsjælland

KV-Revision, 280954,  1752052, 15-20.000 visninger win maj 19/20
Snevig april 19/20 15-20000 win win 1751730
HF Byg HF Materiel 353825, 1753684 15-20.000 win  maj 19/20
Louise Klinikken, 397931, 1754223, 10-15.000  win maj 19/20
CPH Motorcykler, 501308, 1755176, 10-15.000 win maj 19/20

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu