Af Kirsten Moth

“Skal vi også have en lov om, at vi skal spise med kniv og gaffel”

Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605  side artikel

Helsingørs fungerende borgmester, Henrik Møller, sympatiserer med sine socialdemokratiske med-borgmesterkolleger i flere af Københavns omegnskommuner. De har erklæret sig parat til at bryde loven om håndtryk fra nye danske statsborgere.

HELSINGØR: - Hvor går grænsen? Skal vi også have en lov om, at vi skal spise med kniv og gaffel? Jeg synes, det er en glidebane at begynde at lovgive om detaljer som, hvorvidt vi skal give hånd eller ej.

Fungerende borgmester i Helsingør, Henrik Møller, er tildels enig med sine socialdemokratiske medborgmestre i flere af Københavns omegnskommuner, der nu siger fra overfor regeringens lovforslag om håndtryk.

I forslaget ligger der et udspil, hvor det vil blive pålagt kommunerne at holde en ceremoni med borgere, der opnår dansk statsborgerskab. Ved denne ceremoni vil det blive et krav til de nye statsborgere, at de giver hånd.

- Efter min mening er det her skruen uden ende. Jeg har tidligere påmin profil på sociale medier skrevet "stop nu." For forslaget lægger op til en detaljeringsgrad i lovgivningen, som er helt hysterisk, siger Helsingørs fungerende borgmester Henrik Møller.

Selv er han en mand, der giver håndtryk til mange, mange mennesker dagligt. Og han finder et håndtryk helt naturligt.

- Men jeg har det altså også sådan, at det ikke støder mig, hvis folk af en eller anden grund har en anden opfattelse og at den indebærer, at de ikke bruger at give hånd. Når jeg for eksempel møder kinesere, hvilket jeg tit gør i mit job, så er kotymen eksempelvis, at de bukker og holder hænderne samlet op foran. Andre har en skik med at lægge hånden på hjertet. Jeg ved ikke, hvor opfindelsen med håndtryk kommer fra, men at gøre det til noget meget dansk, det synes jeg er noget pjat, siger Henrik Møller.

Ifølge avisen Jyllands Posten fastholder borgmesteren i blandt andet Ishøj Kommune, at han vil bryde den nye lov, hvis det bliver aktuelt.

- Jeg forholder mig til, at vi har religionsfrihed i Danmark. Det er det afgørende for mig, siger han til JP.

I Helsingør kalder Henrik Møller det en slags fremprovokeret handling at flytte disse ceremonier i forbindelse med opnået statsborgerskab ud i kommunernes regi.

- Jeg synes, at regeringen nu skal tage sig af de af landets problemer, som har virkelig betydning, lyder det fra Henrik Møller.

dagens e-avis

køb adgang til vores e-avis

  • Søg i vores arkiv
  • Nem og hurtig adgang
  • Læs os på farten
  • Tag os med på ferie

e-avis adgang

KUN kr. 20,00

Artiklen sidst ændret: 3. september 2018 14:45

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Job i Nordsjælland

Dutrupgaard, 500128, 1723793, 20.000 visninger logo
Esp Dyreklinik 1723659+1734831 25.000 vis. 29/5 18-29/5 19
Multiflyt 24.5 18-24.5 19 25.000 win win 1726605 logo
Helsingør Bistro, 398962, 1724216, 20.000 visninger side
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu