Af Asger Lind Krebs

Kirsten er første patient i ny sygeplejeklinik

Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger side

Mandag var der officiel indvielse af Helsingør Kommunes første sygeplejeklinik. Men allerede inden den røde snor blev klippet, gæstede kirsten Birgitte Ingelise Hansen klinikken. Og hun var begejstret.

SYGEPLEJE: Normalt tilbringer Kirsten Birgitte Ingelise Hansen hver fredag formiddag i hjemmet i Poppelhaven.

Her venter hun på, at kommunens hjemmesygeplejerske skal komme forbi for at tjekke hendes imunsystem.

– Som regel ved jeg ikke, hvad tid de kommer, så mine fredage må jeg holde fri til de her besøg, forklarer Kirsten Birgitte Ingelise Hansen.

På trods af et svækket imunsystem, er hun mobil og selvhjulpen og modtager i øvrigt ikke hjælp fra kommunens hjemmepleje.

Derfor passer det hende glimrende, at hun fremover ikke skal sidde hjemme om fredagen og vente på sygeplejersken, men i stedet har en fast tid på den nye sygeplejeklinik, der åbnede mandag formiddag på Helsingør Rehabiliterings- og Træningscenter.

– Det er jeg meget glad for. jeg tager bare min medicin med herover, smiler hun.

Rødt bånd

Er rødt bånd var hængt foran døren til sygeplejeklinikken ved mandagens idvielse.

Mette Lene Jensen, formand for byrådets omsorgs- og sundhedsudvalg, fik æren af at klippen båndet over.

– Det er en glæde i dag at kunne åbne Helsingør Kommunes første sygeplejeklinik. Nu går vi endelig i gang, og med klinikken sikrer vi langt større fleksibilitet for den, der selv kan transportere sig, sagde Mette Lene Jensen, inden hun fandt den medbragte sygeplejesaks frem og klippede båndet.

40 patienter om ugen

Fire sygeplejersker skal bemande sygeplejeklinikkens ene plads. Her forventer man, at 40 patienter om ugen kan behandles.

Helsingør kommunes sygeplejersker er ude hos flere hundrede patienter hver uge. Og fremover vil langt de fleste fortsat få besøg af den kommunale sygeplejerske.

– Det her er en start. Vi vil gerne udvide pladsen og håber på at få to klinikker med tre lejer i det nye sundhedshus, når det står klar, fortæller leder af kommunens hjemmepleje, Hanne Munch.

Målet er, at 10-20 procent af den kommunale sygeplejes behandlinger på sigt kommer til at finde sted i sygeplejeklinikken.

– Der vil altid være nogen, der er begrænsede i forhold til, at de ikke kan komme ud af deres hjem, er døende, ikke er mobile og lignende.

Samarbejde med patient

Men hvem skal så ind til sygeplejeklinikken, og hvem skal modtage sygeplejen i deres eget hjem?

– Det skal komme an på en faglig vurdering. Der er også en rehabiliterende effekt i komme ud af sit hjem og selv kunne komme herhen. Men det vil vi altid vurdere i samarbejde med borgerne, siger Hanne Much.

Mette Lene Jensen sammenligner det med dengang, man gik fra, at læger kom på hjemmebesøg til at, patienter nu kommer op til lægen.

– Det er en kulturændring, vi går i gang med, hvor borgere, der er visiteret til kommunal sygepleje, skal til at vænne sig til at tage på sygeplejeklinik i stedet for at få besøg. Der bliver ikke frit valg for borgerne. Hvis man fagligt vurderer, at borgerne kan klare at transportere sig, og det giver mening fagligt, vil de få tilbudt at komme til sygeplejeklinikken. Vi betragter det som en forbedring både for personalet og borgerne.

Omsorgs- og sundhedsudvalgets næstformand, Duygu N. Aydinoglu, forventer også, at sygeplejeklinikken bliver et hit for både borgere og personale.

– Jeg tænker helt klart, at det her er godt nyt for borgerne. Mange kommuner har allerede sygeplejeklinikker, og der har vi ikke hørt om problemer med, at borgere føler sig presset til at bruge klinikkerne. Erfaringen er lige modsat, at folk bliver glade for det og også har glæde af at komme ud.

Artiklen sidst ændret: 4. oktober 2018 10:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Hornbæk Dyreklinik, Kunde nr. 397804, Ordre nr. 1724863, 30.000 visninger

Job i Nordsjælland

Nsnet.dk – læs online
Cahetu 395194 1723549  side 25.000 win win 18/4 18-april 19
https://www.kunstnershoppen.dk/
Rexbriller, Kunde nr. 285695, Ordre nr. 1725517, 30.000 visninger logo
KV-Revision, Kunde nr. 280954,  Ordre nr. 1725350, 40.000 visninger Top

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu